Nu unul perfect dezvoltat, dar suficient cât să fie vizibil și toată lumea să-și dea seama că este vorba despre un dinte în toată regula.

Pentru că dintele nu era în cea mai bună formă, mama fetiței a dus-o pe aceasta la dentist când Isla-Rose Heasman nu avea decât 12 zile. Cu emoții, pentru că era vorba despre un bebeluș, stomatologul a folosit cremă cu anestezic, după care a scos dintele. A admis însă că nu se aștepta ca vreodată să aibă un pacient atât de tânăr.

Un astfel de caz la 2.500 de nașteri

Cazuri ca acestea sunt foarte rare, dar există. Pur și simplu un dinte ”erupe” foarte devreme. De ce se întâmplă asta rămâne însă un mister, a explicat un expert.

Un astfel de caz apare la 2.500 de nașteri, iar de cele mai multe ori părinții unui astfel de bebeluș, frații sau rude apropiate au avut de asemeni un astfel de dinte la naștere, ceea ce înseamnă că e vorba despre ceva genetic.

Vine la pachet cu multe pericole

În mod normal, primul dinte apare în față, jos, și aduce părinților multă bucurie. Nu însă și un astfel de dinte, cu care bebelușul poate veni pe lume. Un astfel de dinte are o rădăcină foarte mică sau chiar deloc, așa că dintele e unul nesigur, care eventual se clatină. În final, acesta poate cădea și poate fi înghițit din greșeală de bebeluș.

Apoi, un astfel de dinte poate tăia limba nou-născutului și va incomoda mama atunci când alăptează.

Blestem sau aducător de noroc?

În trecut, nașterea unui astfel de bebeluș era văzută, în funcție de epocă și zonă, ori ca fiind ceva nefast, ori dimpotrivă, benefic. Istoricul roman Titus Livius credea că așa se anunță ”evenimente dezastruoase”, în timp ce Plinius cel Bătrân era convins că bebelușilor de sex masculin născuți cu această particularitate li se va arăta un viitor luminos. În cazul fetelor, însă, nu se anunța nimic bun.

În Marea Britanie, se credea că astfel de copii vor fi buni soldați, iar în Franța și Italia se credea că sunt copii care vor avea un viitor frumos. În China, Polonia, India și Africa, acești copii erau văzuți ca monștri, aducători de ghinioane.

Acum se știe că tot ce are de făcut un părinte e să-l ducă la dentist.

Vezi și De necrezut: Boala rară care face ca pielea unui băiețel să se transforme în piatră

Citește și: