E povestea italianului Luca Trapanese, care, gay și singur fiind, și-a dorit să adopte un copil. În 2017, când a început procedurile în acest sens, i s-a spus clar că nu se poate. În Italia e imposibil ca un bărbat singur, homosexual, să obțină astfel de drepturi. I s-a spus, totuși, că ar putea adopta, dacă vrea, un copil cu probleme de comportament sau de sănătate. Dar asta nu l-a speriat.

Așa a găsit-o pe Alba, o fetiță care atunci avea doar 13 zile. Suferea de sindromul Down și din acest motiv fusese deja respinsă de 20 de familii. Însăși mama ei renunțase la ea din acest motiv.

Numai că Luca, în vârstă de 41 de ani, a lucrat și a făcut voluntariat pentru organizații sau centre pentru copiii cu nevoi speciale. Și asta de la vârsta de 14 ani. În plus, de când se știe și-a dorit să fie tată.

Boala micuței Alba nu l-a speriat. A simțit atunci că tot ce făcuse până la acel moment a fost pregătirea sa pentru a o crește pe Alba.

Când a primit telefonul prin care era anunțat că există o fetiță pe care o poate înfia și i s-a spus povestea ei, a spus ”da” fără să eziste. Abia apoi a mers la spital să o cunoască pe Alba. ”Când am ținut-o prima oară în brațe, eram copleșit de fericire. Am simțit instantaneu că este fiica mea”, a povestit el.

Luca e un tatic foarte implicatSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

”Era prima oară când țineam în brațe un nou-născut. Până atunci, întotdeauna îmi fusese teamă. Dar când am ținut-o în brațe pe Alba, am știut că sunt pregătit să fiu tatăl ei”, a mai spus bărbatul.

De când o are pe Alba, viața sa s-a schimbat complet. ”Mi-a adus fericire și mă simt împlinit. Sunt mândru să fiu tatăl ei. Am vrut ca ea să fie fiica mea”, mai spune el.

Vezi și O știi din ”Sex and the city” și a adoptat doi copii de culoare. Motivul incredibil pentru care l-a înfiat pe al doilea. Ți se sfâșie inima

Citește și: