Un bărbat de 87 de ani, din Maryland, SUA, a simțit asta pe pielea lui, fiind practic salvat de cei doi câini ai săi. Luni, acesta ieșise cu cei doi căței la plimbare. Încerca să smulgă din noroi un băț, pentru a-l arunca blănoșilor. Însă nu și-a dat seama că bățul pe care pusese ochii era într-o zonă foarte noroioasă.

Îndată ce a pășit în mlaștină, a simțit cum se afundă. Toate zbaterile lui nu au făcut decât să îl afunde și mai tare în mâl. La un moment dat și-a dat seama că era imposibil să mai iasă de acolo.

În zadar a strigat după ajutor, nimeni nu l-a auzit. Era deja sleit de puteri și credea că va sfârși acolo.

Însă cei doi câini ai săi, realizând gravitatea situației, au căutat ajutoare în zonă. Au lătrat cât de tare și de sugestiv au putut la un ciclist, convingându-l să îi urmeze. Din fericire, acestuia i s-a părut ciudat comportamentul câinilor, așa că i-a urmat.

Acesta a stat cu bătrânul până când au venit echipele de salvare (pe care el le chemase) și l-au ajutat. În cele din urmă, povestea a avut un final fericit, omul scăpând nu doar în viață, dar și nevătămat. Dar fără prezența de spirit și loialitatea câinilor, omul putea sfârși acolo.

Vezi și Emoționant! Uite cum un câine salvează un alt câine | VIDEO

Citește și: