În loc să meargă mai departe, să-și vadă de treaba ei, a ales să intervină. ”Când i-am văzut, m-am gândit: <> Am văzut agentul de securitate care se îndrepta spre ei, așa că m-am dus la ei, le-am spus să vină cu mine și să nu pună nicio întrebare”, a povestit ea.

O poveste tristă

Le-a spus băieților să pună lucrurile în coșul ei, oferindu-se să le plătească ea. Când am ajuns la casă, le-am spus să pună tot ce au în buzunare în căruciorul meu și așa au făcut. Am văzut deodorantul și am știut imediat că ceva era în neregulă. Cine fură deodorant? Costă doar 4 dolari.

Cel mic mi-a spus <>. Și le-am spus, <> La care celălalt băiat a spus că mama lor murise anul trecut și că el, fratele lui și două surori mai mici locuiau cu bunica lor”, a mai povestit tânăra, care a intuit imediat că adolescenții, de 13, respectiv 14 ani, nu erau deloc niște infractori. Pur și simplu știau că bunica lor nu aveau de unde să le dea bani pentru ce aveau ei nevoie și au ales să procedeze așa, în disperare de cauză.

Le-a plătit cumpărăturile și le-a dat toți banii pe care îi avea la ea

Cum și Nana crescuse alături de o mamă care avea mai multe joburi, făcând imposibilul pentru a o crește, și-a dat seama în ce situație erau copiii. Nu doar că le-a plătit cele trebuitoare și le-a dat toți banii pe care îi avea la ea, dar le-a lăsat băieților un număr de telefon, făcându-i să promită că o vor suna dacă au nevoie. Practic, s-a oferit să le fie ”soră mai mare”.

Le-a mai spus băieților că nu trebuie niciodată să fure, ci să ceară, dacă au nevoie. ”Dumnezeu m-a făcut să merg la Walmart în acea zi. E nevoie de un act de bunătate pentru a schimba calea greșită pe care o ia cineva”, a mai declarat Nana, conștientă fiind că, dacă i-ar fi dat pe mâna conducerii magazinului, băieții nu ar și-ar fi corectat comportamentul, ci ar fi încercat din nou să fure, pe viitor.

Vezi și La naștere, a fost abandonat de mama lui. Și-a trăit primele clipe de viață într-o cutie de carton, iar povestea lui face acum înconjurul lumii. Ce s-a întâmplat după 31 de ani e uimitor

Citește și: