Cele trei surori Macy, McKenzie și Madeline din California sunt un caz foarte rar. Macy și McKenzie erau siameze, o afecțiune care apare o dată la 200.000 de nașteri. În plus, niciodată nu s-a mai întâlnit ca, pe lângă siameze să mai existe și un al copil.

Tripletele părăsite la naștere de mamă. Caz medical unic în lume

Acesta este singurul caz de acest fel cunoscut. Din nefericire, mama biologică a copiilor nu a fost capabilă să aibă grijă de ele. Totuși, Jeff și Darla Garrison, o familie care trăia la o fermă din Iowa, a dorit să ia tripletele părăsite la naștere de mamă. Așa că au devenit familia lor de plasament, chiar dacă aveai deja trei fii biologici.

9 luni după aceea, pe 10 septembrie 2003, Macy și McKenzie, siamezele, au trecut printr-o operație de 24 de ore prin care au fost separate. Aceasta le-a dat șansa să aibă o viață normală. Operația a fost reușită, dar fiecare fată a rămas doar cu un picior. Dar, cu ajutorul protezelor, ele au putut să învețe să meargă.

Tripletele părăsite la naștere aveau o afecțiune foarte rară, nemaiîntâlnită la alți tripleți.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Tripletele părăsite la naștere de mamă adoptate de o familie inimoasă

La doi ani de la operație, tripletele părăsite la naștere de mamă au fost adoptate oficial dee familia Garrison. Fetele sunt foarte curajoase și se bucură de viață, chiar dacă au trecut prin momente foarte grele la o vârstă foarte fragedă.

Darla și Jeff și-au dorit să le ofere o copilărie asemănătoare cu cea pe care au avut ei.”Fetele au reușit să ducă o viață normală prin muncă susținută de recuperare și prin dragostea pe care au primit-o de la familia lor. Progresul lor este minunat și poate inspira și alte persoane aflate în dificultate,” a declarat chirurgul pediatru James Stein de la spitalul de copii din Los Angeles revistei People. El este cel care le-a separat pe siameze și le-a urmărit progresul.

Poveste de viață: ”Părinții de tripleți au parte de fericire la puterea a treia”;

Tripletele părăsite la naștere de mamă. Cel mai important lucru atunci când crești copii cu handicap

“Când crești copii cu handicap, este important să fii înconjurat de oameni care îi tratează ca pe copii normali. Așa încep și ei să se vadă ca fiind normali,” a spus Linda Kontis, co-fondatoare a agenției de plasament care a găsit o familie pentru tripletele părăsite la naștere de mamă.

“Nu știam la ce să ne așteptăm. Știam doar că tripletele părăsite la naștere de mamă aveau nevoie de o familie iubitoare. Am adus-o acasă pe Madeline când avea doar patru zile. Macey și Mackenzie au venit la noi peste o lună”, a spus Darla. ”Ne-am îndrăgostit pe loc de ele. Și băieții noștri erau fericiți să aibă trei surori”, a adăugat ea.

Tripletele părăsite la naștere de mamă sunt, în prezent, adolescente. Sunt pline de viață, bucurie și entuziasm.

Citește și:

Sursa foto: captură Youtube, Facebook, arhiva personală a familiei Garisson