Un bărbat din Colorado a fost tratat timp de cinci ani pentru un tip de cancer rar cu care fusese diagnosticat. În final s-a dovedit că nu a avut niciodată cancer, că diagnosticul fusese greșit din start. Din păcate, însă, tratamentul l-a îmbolnăvit în final.

James Salaz, din Montrose, Colorado, a ajuns la medic din cauza unei dureri intense de la subțiori. Medicul său i-a spus că testele arată niște anomalii în interiorul plămânului stâng.

După mai multe biopsii, s-a dezlănțuit iadul: i s-a spus că suferă de o formă rară de cancer, care poate fi letală. Devastat de cele auzite, a cerut mai multe opinii, dar toate au fost similare. Toate, greșite, avea să se dovedească ulterior.

S-a îmbolnăvit și de pancreatită

Așa că s-a apucat de tratament, gândind că acesta era singura sa șansă. Ședințe peste ședințe de chimioterapie, calmante, pentru a putea îndura durerea. Însă nimic nu a ajutat. La un moment dat, s-a dus la medicul său, pentru a afla de ce starea sa nu se îmbunătățește. Acolo a aflat că acesta fusese concediat. A fost însă norocul său. Noul medic i-a făcut mai multe investigații și i-a spus că nu are și nu a avut niciodată cancer.

În realitate, în urmă cu cinci ani, când se prezentase prima oară la medic, avea vasculită, agravată între timp. O boală severă, dar tratabilă. Între timp, însă, din cauza tratamentului pentru cancer, s-a ales și cu pancreatită.

Vezi și I-a dispărut tumoarea peste noapte, cu o zi înainte de operația pe creier

Citește și: