Helen Phillips (55 de ani) din Marea Britanie avea o mulțime de simptome care ar fi putut să dea de gândit medicilor, inclusiv dureri de cap acute și amețeli.

Femeia susține că a mers la medic de 15 ori în patru ani, dar nu a fost trimisă niciodată să-și facă un CT sau un RMN.

Un control oftalmologic a salvat-o

În cele din urmă, opticianul a depistat cauza leșinului, vărsăturilor și durerilor de cap pe care Helen le acuza, de atâta vreme, în timpul unui control de rutină: o tumoare care creștea periculos de aproape de ochi.

„Nu mi s-a oferit niciodată o posibilitatea unui CT sau RMN, dar durerile de cap erau atât de mari încât îmi venea să-mi scot ochii, a spus Helen, din North Yorkshire, Anglia, jurnaliștilor de la New York Post.

„Știam că ceva nu este în regulă, dar nu știam ce altceva aș putea face. Sănătatea mea s-a deteriorat încet, până la punctul de a fi incapabilă să mai fac ceva din cauza oboselii.”, a mai spus ea.

Helen și-a făcut o programare pentru un test oftalmologic de rutină pe 19 noiembrie 2020 și abia atunci a aflat motivul devastator al simptomelor ei.

„Eram programată la oftalmolog la 8.30 și la 15.30 eram în spital. Opticianul a observat semnele și doctorii mi-au spus mai târziu că am meningiom cu șanț olfactiv de gradul 1, un tip de tumoare cerebrală necanceroasă, cu creștere lentă”, povestește Helen.

A fost operată de urgență

La doar o săptămână după diagnostic, lui Helen i s-a îndepărtat tumora. Cum aceasta nu era canceroasă, nu a avut nevoie de chimioterapie sau radioterapie.

Cu toate acestea, medicii au decis că este prea periculos să îndepărteze întreaga tumoare, deoarece o parte din aceasta a crescut în jurul nervilor optici.

„Am 3-5% din tumoră rămasă și acum merg la controale anuale pentru a verifica orice recidivă sau modificare.”

La un an de la operație, Helen spune că a învățat multe de la grupurile de sprijin și crede că este obișnuit ca simptomele ei să fie confundate cu ceva mai puțin grav: „Sufeream cu simptome asemănătoare cu cele de la gripă, dureri de cap și nu puteam face față zgomotului, chiar și radioul mă înnebunea.”

„Am avut dureri și dureri inexplicabile, vărsături, amețeli, probleme intestinale, anxietate, pierderea simțului mirosului, tremurări ale mâinilor, oboseală și leșin.”

Helen care este căsătorită cu Duncan de 35 de ani a spus: „Timp de 18 luni a făcut totul prin casă și cu caii și alte animale pe care le avem.

„Dormeam atât de mult, nu aveam nicio putere sau interes să fac ceva și asta a fost foarte greu pentru cei mai apropiați de mine.

MENOPAUSE WAS BRAIN TUMOURSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cereți ajutor!

„Nu am avut depresie, am avut o tumoare pe creier și a fost enervant să nu primesc răspunsuri. Simptomele mele au fost în mod constant puse pe seama perimenopauzei și simt că nu am fost luată în serios.”, se destăinui acum Helen.

Sfatul ei? „Dacă citiți acest lucru și credeți că simptomele dumneavoastră ar putea fi mai mult decât ceea ce vi s-a spus, faceți un CT.”

„Este atât de important să citiți acest lucru și să fiți conștienți de simptomele și efectele unei tumori pe creier. Meningioamele de grad scăzut sunt mai frecvente la femei și în special la femeile cu vârsta peste 50 de ani.”, avertizează acum Helen.

Citește și: Adevăratul miracol petrecut în 22.02.2022! O femeie a adus pe lume în această zi, la ora 2.22 am, o fetiță perfect sănătoasă, după ce 6 ani s-a luptat cu o formă gravă de cancer

xEa are 61 de ani, el, 24 de ani. Se iubesc nebunește, s-au căsătorit și acum își doresc un copil

xȘi-a născut propriul nepot la 54 de ani, după ce a purtat 9 luni sarcina fiicei care s-a născut fără uter