„Am citit, în timp, multe povestiri prin care mămicile își arătau dragostea față de puii lor. Și se mândreau cu ei. Până să fiu, la rândul meu, părinte, tată de fată, poate că nu aș fi fost capabil să înțeleg pe deplin profunzimea sentimentelor pe care le poți avea față de propriul copil. Acum însă, nu înțeleg cum de nu sunt mai mulți tătici care să-și povestească momentele minunate petrecute în sânul familiei.

Pentru un tată de fată nicăieri nu-i mai bine ca acasă

Cred că Dumnezeu a vrut să mă binecuvânteze cu un cămin fericit, plin de dragoste și căldură sufletească. Mă consider un bărbat împlinit. Cecilia, soția mea, este o femeie minunată. Știe să mențină o atmosferă plăcută în familie și nu încetează să mă surprindă nicio clipă. În urmă cu 11 ani, am primit cel mai frumos dar de la viață, rodul iubirii noastre, o fetiță deosebită și frumoasă.

Locuim împreună cu soacra mea, o femeie extraordinară, familistă convinsă, dedicată în totalitate copiilor. De aceea a și ales să plece în Italia, la muncă, pentru a ne ajuta pe noi și a ne oferi un trai mai bun, în loc să-și petreacă în liniște anii celei de-a doua tinereți.

Copiii sunt adevărate comori

Îngerașul meu de fetiță, blondă, cu ochi albaștri, ne înseninează viața. Numai un tată de fată poate simți asta. Deși e încă micuță, e înnebunită după calculator, după jocuri, știe o mulțime de poezii, e foarte sociabilă și vorbăreață. Deja numără până la 10, cunoaște literele alfabetului… Ce mai, e o scumpete! Poate că par lipsit de modestie, însă nu sunt singurul care a remarcat talentele fetiței mele, Larisa Ioana. De la 1 an și 7 luni, a pășit în lumea modeling-ului, pozând în reviste și reclame la hăinuțe pentru copii. Nimic nu se compară cu atingerea ei, după o zi de muncă grea.

Când simt cum mă mângâie pe față, cu pălmuța ei fină și delicată, uit de toate și simt că mă topesc. Și nu voi uita niciodată clipa în care a spus pentru prima dată «tata». La serviciu, lucrez în două schimburi. Când sunt în tura de după-amiază, micuța mea nu adoarme până nu ajung acasă. E greu de descries în cuvinte fericirea pe care o simt când îmi iese în întâmpinare și se agață de gâtul meu, sărindu-mi în brațe. Orice ar face, nu pot să mă supăr pe ea. Dimpotrivă, râd în hohote la fiecare năzdrăvănie a ei, mai ales când spune, cu toată sinceritatea, că e «gata pentru noi prostioare». Nu-mi doresc decât să fie puternică pe viitor, să strălucească precum o stea în noapte și să aibă mult noroc.”

Sursa foto: 123rf.com