Femeia în vârstă de 29 de ani, originară din Colorado, s-a ales cu dureri îngrozitoare în urma unui accident suferit cu ani în urmă. Nu genul de dureri suportabile, cu care poți trăi. Genul de dureri din cauza cărora îți pare rău că te-ai trezit dimineața, genul de dureri care te fac să te gândești cum ar fi să nu mai fii.

Ajunsă într-un astfel de punct, Jo și-a dat seama că nu mai poate continua așa și că trebuia să ia o decizie. Și a hotărât că fără o parte din picior îi va fi mai bine. Doar că Jo a avut șansa de a se despărți așa cum se cuvine de acesta, o șansă pe care cei mulți, ajunși în situația ca o porțiune din corp să le fie amputată, nu o au.

Și atunci femeia a decis să-i scrie piciorului ei o scrisoare. ”A fost cathartic, purificator”, a spus femeia, odată terminată epistola ei către piciorul ce urma să-i fie tăiat.

”Cu o zi înainte de operație, am scris un bilet de despărțire pentru picior”, povestește femeia, dezvăluind și conținutul acestuia. A scris direct pe picior, cu markerul, punctând și zona de unde acesta urma să fie tăiat.

piciorul care i-a fost amputat, cu tot cu mesajul de despartire

”Dragă gleznă, nu sunt eu de vină, tu ești! Am petrecut vremuri frumoase împreună, dar e timpul să o luam pe drumuri separate. Îți urez tot ce-i mai bine!”, a scris Jo, cu un umor neașteptat pentru o astfel de situație. Până și felul în care s-a semnat spune multe despre tăria ei: ”Cea care până acum ți-a furnizat sânge!”.

Cu alte cuvinte, Jo a realizat că acea bucată de picior nu o mai ajută, ci îi aduce mai multă suferință. Și-a dat seama că restul corpului e important și că poate renunța la bucata din ea care îi transforma zilele în iad.

10 operații în 14 ani. Era dependentă de calmante

Dacă pentru cei mai mulți o astfel de experiență ar fi traumatizantă, Jo era pregătită psihic de multă vreme pentru acest moment. La 13 ani a suferit un accident la călărie, iar de atunci îndurase nu mai puțin de 10 operații.

Însă niciuna nu a ajutat-o. Jo nici nu-și amintește vreo perioadă în care să nu fi luat pastile. Lua zilnic Vicodin, un calmant puternic, doar pentru a rezista încă o zi. Inutil de spus că devenise dependentă inclusiv de acestea.

Dar coșmarul ei a luat sfârșit. Jo spune că e un caz fericit, pentru că, chiar și în situația ei, e ”perfect funcțională”.

Vezi și Atenție mare! O simplă răceală netratată poate avea consecințe grave! Unei femei i-au fost amputate mâinile și picioarele

Citește și: