Ionela este cea mai mare soră din familia în care au crescut 4 fete şi un băiat. Părinţii şi-au educat copiii în spiritul credinţei. Chiar dacă au fost nevoiţi să împartă un apartament modest de bloc, cu doar două camere. În care locuiesc cu toţii şi acum. Ionela a urmat cursurile seminarului teologic. Și nimeni nu s-ar fi gândit că unei fete ca ea i-ar putea zbura mintea într-o clipă după vreun june chipeş. Însă, într-o vacanţă, acest lucru s-a întâmplat. “Mă bucuram să fiu împreună cu surorile mele după o lungă perioadă în care respectasem un regim sever de viaţă, la seminar. Într-o seară, Vera a insistat să mergem împreună la discotecă. Simţeam nevoia să mă distrez. Aşa că nu am rezistat tentaţiei.”, îşi aminteşte Ionela, parcă regretând momentul în care a acceptat să-şi însoţească sora.

Vlad a fost mărul discordiei

“La un moment dat, a apărut un băiat brunet, înalt, cu ochii verzi. Nicio fată nu i-ar fi rezistat. Venise de la Bucureşti, la verişorii lui.”, povesteşte Ionela. Cum Vera este mai îndrăzneaţă, a reuşit să-l atragă ea pe băiatul acela drăguţ. Au dansat, au făcut schimb de adrese pentru a coresponda mai târziu… Cu alte cuvinte s-a înfiripat între ei o relaţie ce dădea semne a fi ceva mai mult decât o simplă prietenie de-o vară. De-ar fi ştiut fetele atunci pe cine plăcea de fapt Vlad…

Vara a trecut. Ionela s-a întors la seminar. Sora ei continua să primească scrisori de la Bucureşti. Într-o bună zi, Ionelei a început să-i bată inima din ce în ce mai tare citind o scrisoare primită la cămin. Era de la Vlad. În josul paginii, a desluşit printre lacrimi un final pe care nu şi l-ar fi dorit: “Cu multă dragoste, Vlad”. Şi acum cu lacrimi în ochi, Ionela spune cu sinceritate: “Nu puteam să-mi trădez sora. Pe de altă parte, atunci mi se împlinise un vis. Am hotărât să nu-i răspund lui Vlad. Dar scrisoarea am păstrat-o. Nu bănuiam că el a încetat să-i mai scrie şi Verei.”

Sângele apă nu se face

“Acum 2 ani, tocmai developasem nişte fotografii de la revelion. Voiam să mă laud cu ele. Căutându-le, am dat peste o scrisoare pe plicul căreia am recunoscut scrisul lui Vlad. Am citit-o în grabă şi mi-am dat seama de ce nu îmi mai dăduse nici un semn de viaţă. Am suferit mult şi din acea zi nu am mai vorbit cu sora mea decât în prezenţa părinţilor. Atunci schimbam doar câteva cuvinte pentru a nu bănui ei despre ce este vorba.”, se confesează Vera.

Deşi trăiau în aceeaşi cameră, cele două surori nu şi-au mai vorbit până de curând. Cum sângele apă nu se face, problemele s-au rezolvat. Ionela este cea care a desluşit o fărâmă din întortocheatele căi ale Domnului. A găsit de cuviinţă să facă ea primul pas şi să-i ceară iertare surorii ei. Chiar dacă nu i-a greşit, pentru a putea primi împăcată Sfânta Împărtăşanie. Numai Dumnezeu, Ionela şi Vera ştiu care a fost conţinutul acelei scrisori, de a semănat răutate între două surori care se iubesc atât de mult.

Sursa foto: 123rf.com