„E normal ca fiecare mamă să se mândrească cu pruncii ei, la fel cum şi bunicile sunt îndreptăţite să-şi laude nepoţii. Însă mie îmi plesneşte în piept sufletul de fericire, căci pot spune, lipsită de orice fărâmă de modestie, că am ajuns la fericita vârstă de a fi străbunică. Ceea ce simt e mult prea greu de exprimat în cuvinte. Bucuria e nespus de mare… Din păcate, nu pot gusta în tihnă din mierea cerească a acestor zile.

Bătrâneţe, haine grele

Când am auzit că voi avea parte de binecuvântarea de a fi străbunică, toată lumea părea să fie a mea. Deja visam cu ochii deschişi. Făceam planuri de viitor, în care îl vedeam pe micuţ cum creşte sub ochii mei, în braţele mele, aşa cum au făcut-o şi mama, şi mama mamei lui… Din nefericire, boala soţului meu, imobilizat la pat, ne-a răpit amândurora această uriaşă bucurie a zilelor de bătrâneţe. Regret, cu atât mai mult cu cât părinţii şi bunicii strănepotului meu lucrează, iar eu aş fi putut fi un sprijin de nădejde pentru ei.

Chiar mi-ar fi plăcut să mă fac utilă, să pot să le dau o mână de ajutor. Din nefericire, trebuie să mă ocup de soțul meu, la fel ca de un bebeluș. Cu toate acestea, deşi nu pot să-l aud pe micuț râzând în preajma mea zi de zi, nimic nu mă poate opri să-i urmăresc primii paşi în viaţă şi să-i ascult primele cuvinte, chiar şi prin telefon.

E minunat să fii străbunică

Acum, minunea asta de copil ce-mi luminează viaţa plină de necazuri, va împlini în curând 2 ani. Se numeşte Teodor Octavian și deja dă semne că va deveni în curând un bărbat în toată puterea cuvântului. E frumos, inteligent, jucăuș nevoie mare… Nu mai e altul ca el! Nu că-i strănepotul meu, dar toată lumea spune că e drăgălaş. Ce pui de om nu e?! Mai mult, cred că e înzestrat şi cu harul muzicii şi-al dansului.

Spun asta după cum se comportă el la auzul melodiilor. Deși știu că toți copiii fac la fel, tot îmi place să sper că va deveni artist. Eu îl iubesc din toată inima mea. Sunt cea mai mândră străbunică şi am să fiu alături de el, de părinţii şi bunicii lui atât cât Dumnezeu va dori să mă lase printre ei, chiar şi după aceea. Căci asta este menirea unei mame. Și e teribil de frumos să fii străbunică. Și nimic nu-i poate oferi pe lume unei femei sentimentul de împlinire, așa cum o face venirea pe lume a unui copil.”

Sursa foto: 123rf.com