Rikkie Valerie Kollé, în vârstă de 22 de ani, a fost încoronată sâmbătă (8 iulie) Miss Olanda, anunță huffpost.com, citat de News.ro. La ceremonie au participat Miss Olanda 2022, Ona Moody, şi actuala Miss Univers, R’Bonney Gabriel din SUA.

miss-olanda-11SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Nathalie Mogbelzada din Amsterdam a câştigat locul întâi, Habiba Mostafa a fost desemnată Miss Congenialitate, iar Lou Dirchs, Miss Social Media.

Kollé va fi a doua femeie transsexuală care va concura în competiţia Miss Univers, după spaniola Angela Ponce în 2018. Organizaţia-mamă a concursului permite femeilor transsexuale să participe la concurs din 2012. Concursul din 2023 va fi primul care va permite femeilor căsătorite şi femeilor cu copii să concureze.

Rikkie Kollé va fi a doua femeie transsexuală care va concura la Miss Univers, după spaniola Angela Ponce (foto sus), în 2018. Foto: Profimedia

Rikkie Valerie Kollé, reacție după ce a câștigat Miss Olanda

Modelul şi actriţa, care a apărut anterior în emisiunea „Holland’s Next Top Model”, şi-a sărbătorit victoria într-o postare la cald, pe Instagram.

„Este ireal, dar mă pot numi @missnederland 2023”, a scris Kollé. „A fost un proces educativ şi minunat, anul meu nu mai poate merge prost. Sunt atât de mândră şi fericită încât nu pot să descriu”, a continuat ea. „Mi-am făcut comunitatea mândră şi am arătat că se poate”.

După ce a mulţumit juriului, colegelor ei finaliste, familiei şi prietenilor, Kollé le-a spus fanilor: „Şi oriunde te-ai afla în lume, vreau să fiu acolo pentru tine şi să fiu exemplul care mie însămi mi-a lipsit când eram mică. Haideţi să ne pregătim de @missuniverse. Sunt atât de emoţionată!”. 

Citește și: Povestea unei femei a împărțit internetul în două tabere. Cu cine a început o relație la doar două luni de la moartea soțului ei

Citește și: E studentă cu bursă la Harvard, deși s-a născut în închisoare. Povestea de film a fetei care a depășit orice așteptări