Simona Hanca a fost diagnosticată cu cancer de colon în 2017. De atunci au urmat tratamente peste tratamente, ședințe de chimioterapie, radioterapie și operații. La mai puțin de un an după diagnosticul inițial, în timpul unei tomografii, Simonei i-au fost depistate mai multe metastaze la ficat și doi noduli tumorali la plămânul drept. În urma acestor vești, ea mers la Institutul Clinic Fundeni din București unde i s-au îndepărtat metastazele hepatice, însă din cauza complicațiilor post-operatorii Simona nu a putut continua chimioterapia, ceea ce a determinat refacerea metastazelor îndepărtate anterior.

Simona Hanca continuă să predea online deşi are cancer în stadiul patru, relatează G4Media. Ea intră pe zoom să-şi predea ora de informatică online la un liceu clujean. A fost diagnositcată cu cancer de colon în 2017. De atunci au urmat tratamente peste tratamente, ședințe de chimioterapie, radioterapie și operații.

„Atunci am fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4 şi metastază la ficat, mai exact. Am început tratamentul aproape imediat: 4 şedinţe de chimioterapie, 28 de şedinţe de radioterapie şi o primă operaţie în martie 2018; acest ciclu s-a încheiat cu încă 4 şedinţe de chimioterapie după ce mi s-a îndepărtat colostoma.”, a povestit Simona.

La mai puțin de un an după diagnosticul inițial, în timpul unei tomografii, Simonei i-au fost depistate mai multe metastaze la ficat și doi noduli tumorali la plămânul drept. În urma acestor vești, ea mers la Institutul Clinic Fundeni din București unde i s-au îndepărtat metastazele hepatice, însă din cauza complicațiilor post-operatorii Simona nu a putut continua chimioterapia, ceea ce a determinat refacerea metastazelor îndepărtate anterior. De atunci au urmat iar mai multe operații și internări în spital, iar din septembrie a început iar chimioterapia.

În ciuda faptului că este în perioada chimioterapiei, nu renunţă la ore. „La ore îmi place. Lucrăm pe studii de caz, pe aplicații practice. Relația mea cu elevii este cât se poate de normală. Ei mă cunosc, știu ce probleme am, dar nu discutăm niciodată despre asta. E o oră firească, e ca și cum aș fi în fața lor. Nu mă compătimesc sau nu-mi zic . Îmi găsesc resurse să pot să stau în fața lor să facem treabă. Îmi pregătesc lecțiile în avans. De exemplu, știu că urmează chimioterapia, iar lunea sunt praf și îmi pregătesc dinainte totul. Orele mă motivează. Sunt foarte multe momente când uit de mine, de durere, de greață, de rău. Eu sunt acolo pentru ei, pentru elevi. E ceea ce am făcut o viață întreagă, ceea ce iubesc și ceea ce mă mână în luptă. Am predat online din martie încoace. Trag de mine cât mai pot. Sper la binele ăla, sa ne liniștim si noi.”, a declarat profesoara.

Simona Hanca lucrează de 25 de ani în învăţământul clujean. Continuă să o facă şi acum fiindcă nu îşi permite să-şi piardă salariul, în schimbul unei pensii de handicap care se ridică la câteva sute de lei, arată sursa citată. Având în vedere că tratamentul este unul costisitor, Simona are nevoie de orice ajutor. Toți cei care vor să-i întindă o mână o pot face pe pagina de facebook „Împreună pentru Simona Hanca”.

„ Din păcate, complicațiile anterioare, precum și problemele imunitare care au apărut au creat un mediu propice pentru dezvoltarea a noi metastaze, de această dată la ambii plămâni. Soluția ar fi operații la ambii plămâni și imunoterapia. Am trecut peste nemăsurate umilințe și-o fac și acum, oricât de greu îmi este. Nu am cerut niciodată nimic de la nimeni, dar acum am nevoie de ajutor.” , a mai spus Simona.

Citește și:

Caz medical șocant: La un pas de moarte din cauza reacției extreme la frig. A ieșit din duș și a intrat brusc în șoc anafilactic

Povestea impresionantă a cățelușei Arya. A mers 250 de km ca să-și găsească stăpânul!