Dacă în România a fost timp de 20 de ani pompier, salvând nenumărate vieți, din spusele văduvei sale, citate de Mirror, în Marea Britanie, unde a ajuns în urmă cu 4 ani, a devenit șofer de autobuz, o meserie pe care o iubea mult și pe care o făcea cu dedicație.

Inevitabil, pentru că țara a devenit un focar de coronavirus, s-a infectat și el.

Când și-a dat seama că a pierdut lupta cu Covid-19 și-a sunat familia și, cu ultimele puteri, le-a dat PIN-urile cardurilor sale. Atât mai putea face pentru soția și cele două fiice ale sale, Antonia și Andreea, pe care nici nu a mai apucat să le vadă sau să le strângă în brațe.

”Mă duc la Terapie intensive și nu mă mai întorc”, le-a spus el cu lacrimi în ochi. Și așa a fost.

Românului Nicu Enciu i-a adus un omagiu însuși primarul Londrei, Sadiq Khan. ”Sunt îndurerat că Nicu Enciu a murit în mod tragic, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus. La fel ca tatăl meu, Nicu s-a mutat în orașul nostrum pentru o viață mai bună și îi plăcea să lucreze ca șofer în sudul Londrei.

Cu pot să nu mă gândesc la asemănările dintre viețile lor și la faptul că tatăl meu sau colegii și prietenii lui puteau fi în locul său. Mă gândesc constant la toți muncitorii eroi din transportul public, ale căror vieți au fost curmate prea curând”, a declarat cu emoție edilul Londrei. Acesta s-a născut la Londra, însă originile familiei sale se află în Pakistan.

Vezi și Medicii spun că în formele severe de COVID-19 nu ucide coronavirusul, ci altceva

Citește și: