David Glasheen, în vârstă de 73 de ani,  avea o viață de succes și era multimilionar, având o avere de 28 de milioane de dolari, însă în urmă cu 20 de ani a decis să se mute pe  insula Restoration din nord-estul Australiei, pentru a trăi în pustietate.

Totul s-a întâmplat în 1997, când David și-a pierdut o mare parte avere în urma unei investiții proaste la bursă. El a ales de atunci să trăiască în pădure,ca în epoca de piatră,  să nu-și mai facă griji din cauza afacerilor și a banilor și se hrănește din vânat și pescuit, fiind însoțit doar de un câine, Polly. Fără electricitate, apă curată sau căldură. În mod surprinzător, bărbatul susține că se simte mai în siguranță decât înainte.

Este însoțit doar de un cățel

„Aici sunt șerpi, păianjeni și crocodili, dat tot e mai sigur decât în multe alte colțuri ale lumii, unde auzi că au loc tot felul de atacuri teroriste. Ador să stau aici pentru că supraviețuiesc indiferent de cât de bătrân sunt și pentru că știi că te trezești fără să fii ținta unui atac. Am ales să mă retrag din civilizație pentru a trăi liniștit și în pace”, a spus acesta.

 

Susține că banii îi îmbolnăvește pe oameni și i-a distrus căsnicia

Acesta susține că a vrut să stea pe insulă pentru că aici poate respira liniștit. Viața lui s-a schimbat considerabil de când a luat această decizie, este mult mai calm și a elimininat definitiv stresul din viața lui. Susține că nu trebuie să se mai gândească nici la bani și nici să repare toate lucrurile care nu funcționează.

Acesta și-a construit o casă pe insula și are tot ce îi trebuie, el instalându-și chiar și panouri solare. „Când am venit aici eram bolnav de bani. Banii sunt cei care îmbolnăvesc oamenii. Ei mi-au distrus și căsnicia”, a mai spus el.

David a explicat că singurul lucru care îi lipsește sunt conversațiile inteligente cu oamenii și că și-ar dori să vină o femeie să îl vadă de câteva ori pe an. În rest, nu-i lipsește nimic. „Îmi place aici pentru că e pace și armonie. Desigur, sunt și lucruri periculoase, cum ar fi crocodilii de apă sărată, dar nu am un program exact și asta îmi place cel mai mult. Fiecare zi este diferită și fac ce vreau și când vreau. Dacă nu am chef să fac ceva, nu fac. N-aș putea fi mai liniștit și mai fericit în alt loc”, a mai spus el într-un interviu în New York Post. David Glasheen merge doar o dată pe an în civilizație pentru a-și cumpăra alimente și tot ce are nevoie.

 

„Respect această insulă și mă bucur că nu s-a dezvoltat niciodată nimic pe ea, pentru că am fi distrus-o”, a mai spus David, care a fost porclit Robinson Crusoe

Mai multe imagini cu el aici.

Citește și: