Născută în Târgoviște, județul Dâmbovița, Constantinescu Raluca Elena are 31 de ani, este soție, mamă și antreprenor. A făcut studiile de licență și masterat în Marea Britanie, dar s-a întors în în România, unde a pus bazele unei agenții de turism. În 2021 a deschis împreună cu soțul ei o asociație de ajutor pentru copiii din Dâmbovița, iar în 2022 a luat ființă cel mai important proiect al ei, unul de suflet, dedicat oamenilor.
Punctul de plecare a fost propria experiență de viață, una deloc ușoară. Raluca s-a luptat să devină mamă, apoi s-a luptat să trăiască și să-și crească puiul. Trei ani de încercări de a rămâne gravidă au fost urmați de un FIV cu reușită din prima, în Turcia, însă fericirea a durat puțin timp, căci a început calvarul.
La câteva luni de la naștere, tânăra mamă a făcut 9 atacuri cerebrale, care i-au pus viața în pericol. Ce s-a întâmplat, de fapt, cum a descoperit problema și cum a decis, ulterior, să ajute și alți oameni ne povestește chiar ea.
:contrast(8):quality(75)/https://thumbor.unica.ro/unsafe/920x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2024/02/raluca-constantinescu-1.jpg)
„Dintotdeauna am căutat să ajut oamenii, familiile nevoiașe, copiii neajutorați. În fiecare an, eram o “pacoste” pentru toate cunoștințele, pentru că mă rugăm de ei să contribuie la diferite cazuri. Rolul de mamă a venit la pachet cu o sensibilitate aparte pentru copii.
Când ești părinte, ți se schimbă cu totul viața, viziunea și prioritățile. Odată cu greutățile prin care am trecut pentru a deveni mamă, sarcina complicată și urmările acesteia, am realizat cât de multe sacrificii fac părinții pentru copii și pentru supraviețuire. Clar toate aceste lucruri te sensibilizează, dar în același timp capeți o forță, o putere specială prin care te crezi invincibil și vrei să ajuți cât de mulți oameni poți, ca să le ușurezi suferința!
I s-a spus că nu poate avea copii, dar miracolul a venit în viața ei
În 2021, după 3 ani de încercări de a rămâne gravidă, ni s-a spus în România că probabil nu o să putem avea copii niciodată. Singura noastră minimă șansă era realizarea unei intervenții chirurgicale complexe și cu multe riscuri. Astfel am ajuns la a doua opinie medicală în Turcia, la Liv Hospital, unde am dat de o echipă extraordinară și de un laborator de embriologie printre cele mai performante. Astfel, am făcut FIV cu reușită din prima și astăzi avem un băiețel.
Cum au început problemele: „Făcusem 9 atacuri cerebrale, nu mai puteam vorbi și începusem să paralizez pe partea dreaptă”
În urma unei probleme medicale de coagulare a sângelui, la câteva luni după naștere, a trebuit să apelez din nou la serviciile medicale din Turcia, la același spital. Făcusem 9 atacuri cerebrale, nu mai puteam vorbi și începusem să paralizez pe partea dreaptă. Am mers de urgență la Istanbul și am făcut un check-up, un set de investigații complete, unde s-a descoperit o problemă de coagulare a sângelui în urma căreia au început problemele neurologice.
Mi s-a administrat un tratament puternic, pentru că viața mea era în pericol. Recuperarea încă este în desfășurare, iau tratament în continuare, însă mă simt foarte bine acum, când totul este sub control. Faptul că am descoperit la timp afecțiunea, mi-a salvat pur și simplu viața. De atunci, foarte multe cunoștințe, prieteni și chiar și familia mea au dorit să apeleze la serviciile medicale din Turcia și astfel a apărut proiectul MediciTurcia.ro.
Viața mea s-a schimbat complet din momentul în care am realizat cât de importantă este sănătatea. Descoperirea afecțiunilor din timp și în faza incipientă îți salvează viața și te ajută să te vindeci cât mai ușor cu putință. Îndemn oamenii să își facă periodic un check-up complet. Să pună pe pauză două zile pe an toate grijile, stresul, jobul, goana aceasta în care trăim zi de zi și să nu mai amâne sănătatea! Această este șansa lor la viață!”, povestește, acum fericită, Raluca Constantinescu.
Ce înseamnă un check-up medical
„Un check-up medical este un set complet de investigații și analize! Pachetele de check-up sunt de mai multe tipuri, în funcție de persoanele cărora se adresează sau de nevoile pacientului.
Acestea pot include: consult medic generalist, analize de sânge, markeri tumorali din sânge, EKG, cardiologie, test de efort, gastroenterologie, endoscopie și colonoscopie, pneumologie, urologie, ginecologie, ecografii la tiroidă, sâni, mamografie, inimă, RMN cranian și abdominal, chiar și consult oftalmologic, stomatologic și de nutriție în anumite pachete.
Este recomandat tuturor persoanelor, de la copii, la tineri și până la persoanele peste 60 de ani. Cei care vor să apeleze la un check-up în Turcia, pot fi cei fără simptomatologie, doar să facă acest control de rutină pentru prevenirea unor afecțiuni sau pot fi pacienți cu afecțiuni multiple ce vor că o comisie de medici specialiști să le pună un diagnostic comun și un tratament corespunzător.
Costurile sunt de la câteva sute de dolari, pâna la 2800 de dolari pentru cel mai complet pachet de investigații. Toate costurile sunt achitate de către pacient direct la clinica din Turcia.
Din păcate, mulți pacienți ajung în Turcia când se află în stadiu avansat al bolii. Încercăm să prevenim această situație și să facem românii să conștientizeze că ar fi bine să facă periodic un check-up complet pentru a descoperi la timp afecțiunile. Peste 1000 de români au călcat pragul clinicii din Istanbul, în 2023″, explică Raluca Constantinescu.
Citește și: Poveste de viață: Am devenit mamă chiar și cu riscul de a muri
Citește și: Povestea Corinei, o mamă la fel de unică ca sarcina gemelară univitelină pe care a obținut-o prin FI
Citește și: Povestea Ilioarei, o tânără devenită mamă în urma unei duble mastectomii preventive