La vârsta de 4 ani, Iulia Gorina a fost furată din tren. Călătorea din Minsk, Belarus, către Asipovichi, Rusia, împreună cu tatăl ei, pe o rută de 90 de kilometri, dar acesta a adormit. Bărbatul nu și-a iertat niciodată faptul că totul s-a întâmplat sub nasul său.

Pe atunci doar o copilă, Iulia nu știe decât că cei care au răpit-o erau un cuplu care se ascundea de poliție. A sfârșit într-un orfelinat, de unde a fost înfiată.

A avut o copilărie și adolescență fericite, dar întotdeauna și-a pus întrebarea unde sunt și ce fac părinții ei. Abia când în viața ei a apărut Ilia Kryukov, iubitul ei în vârstă de 31 de ani, a îndrăznit să spere că, într-o zi, i-ar putea cunoaște.

Și asta s-a întâmplat. După o veritabilă muncă de detectiv, acesta a reușit să-i găsească părinții biologici. Recent, cei trei s-au revăzut, iar emoțiile nici nu pot fi traduse în cuvinte.

Un test ADN a confirmat faptul că era vorba despre fiica pierdută a lui Viktor și Liudmila Moiseenko. Tatăl, aproape în genunchi, i-a cerut iertare fiicei că a pierdut-o din ochi și că, astfel, destinul ei a fost schimbat.

S-a crezut că părinții au ucis-o

Acum în vârstă de peste 50 de ani, părinții ei au căutat-o în toată această perioadă. La fel poliția locală. La un moment dat chiar s-a luat în calcul varianta ca părinții ei să o fi ucis.

În 2017, cei doi au fost supuși unui test cu detectorul de minciuni, pe care l-au trecut fără probleme.

Fata își amintește vag despre o călătorie cu trenul, dar era prea mică să înțeleagă ceva. Poliția din orașul unde a ajuns, adusă de cuplu, i-a căutat în zadar părinții. În cele din urmă, a ajuns într-un orfelinat și apoi în casa lui Oleg și Irina, care întotdeauna și-au dorit o fiică, dar nu au putut să o aibă.

”Testul ADN a dovedit că e fiica noastră, dar pentru noi a fost clar de cum am văzut-o. Semănăm foarte mult”, au spus părinții biologici când au văzut-o pe Iulia.

Fata a fost găsită la circa 800 de kilometri de Asipovichi, orașul în care ar fi trebuit să ajungă cu tatăl ei, cu ani în urmă.

A fost găsită chiar lângă linia ferată.

Au căutat-o pe rută săptămâni în șir

”20 de ani par cât o viață, dar nu ne-am pierdut niciodată speranța. Am crezut – și iată că ne-am regăsit”, a spus emoționată mama ei.

Când eforturile lor și ale poliției nu au dat rezultate, părinții ei au plecat cât au putut de departe de gări, pentru ca ceilalți doi copii ai lor să fie în siguranță.

O căutaseră însă pe ruta trenului săptămâni, luni în șir. Luau trenul dus și întors, întrebau toți călătorii dacă nu cumva o văzuseră. Au cercetat fiecare fântână și curtem, casă părăsită, magazin…

Din fericire, speranța lor nu s-a pierdut. Dacă nu își mai pot vedea fiica crescând, își pot vedea crescând nepoții.

Vezi și Povestea emoționantă a unui cățel care, de un an și jumătate, își tot așteaptă stăpânul. În van, acesta nu va veni

Citește și: