Un petec de iarbă i-a devenit pat, iar dulap tufișurile din nordul celebrului Central Park, unde ea și soțul ei își depozitează lucrurile în saci de gunoi.

„Am locuit într-o casă cu un salon mare. Lucrurile rele se mai întâmplă, nu-i așa?”, își începe ea povestea, femeia de 64 de ani, care este dovada vie că de la bogăție la sărăcie este doar un pas.

În luna august se face un an de când ea și soțul ei, Frank Foote, un muncitor în cosntrucții, au ajuns să doarmă pe străzi, sub cerul liber. Așa cum  mulți oameni  ajung să-și piardă bunurile și casa din cauza unei boli grave, a dependenței de droguri sau de alcool, din cauza jocurilor de noroc sau  a unor decizii proaste, la fel s-a întâmplat și în cazul lui Friedman. După moartea mamei sale, a suferit o depresie puternică și a devenit apoi dependentă de heroină.

Citește și: Cum mai arată și ce mai face Mihaela Tatu după ce s-a retras de pe sticlă. Vedeta și-a găsit din nou dragostea la 54 de ani

A devenit dependentă de heroină și metadonă

Marianne a fost una dintre moștenitoarele lui Isidor Kaplan, un magnat american al industriei textile, care i-a fost bunic. A crescut într-un apartament de lux  cu 13 camere, ce valorează, în prezent,  10.000.000 de dolari, situat pe tot etajul 10 al unei clădiri din Upper East Side, Manhattan, având menajeră și valet. Însă, ea l-a vândut doar pe 3 milioane de dolari și a împărțit banii cu sora ei, Georgia, mai mare cu șase ani decât ea.

Tatăl ei, Jerome, era un investitor în afaceri imobiliare și fost pilot în Al Doilea Război Mondial. Mama ei, Norma Kaplan Friedman, a fost singurul copil al magnatului Isidor Kaplan și erau putred de bogați. De-a lungul vieții mama ei a suferit de depresie, anxietate și atacuri de panică. „Nu am amintiri plăcute din copilăria mea. Părinții mei nu aveau un mariaj fericit. Era o tăcere îngrozitoare în casa noastră”, spune Marianne.

Citește și: RADU VÂLCAN: ”Eu și soția mea ne-am sfătuit și susținut întotdeauna”

Este absolventa unor școli de prestigiu

Ea luat lecții de balet și a absolvit una dintre cele mai prestigioase școli din New York, în 1971. Bunicul ei a murit un an mai târziu, iar mama sa a vândut afacerea familiei pentru milioane de dolari și primise moștenire casa în care copilărise. Între timp, Mariane a urmat și cursurile Universității din Boston și a devenit asistentă și s-a măritat. Astfel, în scurt timp a devenit mamă  și a  adus pe lume o fetiță, pe nume Giselle.  În urmă cu 30 de ani, soțul ei, un angajat FBI, a fost detașat la New York cu serviciul, și astfel, au decis să se mute cu toții în cartierul în care ea a copilărit. N-a mai durat mult și Marianne s-a despărțit de soțul ei și s-a mutat în casa mamei sale, în timp ce soțul și fiica ei au plecat în Florida. Femeia nu și-a mai văzut fiica de când aceasta avea vârsta de trei ani. „Îmi aduc aminte chiar și ce purta în ziua aceea. (…). Mă chinuie acest lucru în fiecare zi, mai ales că văd atâția copii în parc. Aș prefera să nu vorbesc despre acest subiect”, spune Marianne.

Citește și: Nu le-a priit luna de miere? Ce au făcut imediat cum s-au întors în țară din luna de miere Kemal din „Dragoste infinită” și frumoasa lui soție

A risipit toată averea pe droguri

A încetat să mai vorbească cu mama și cu sora ei, pentru că ele considerau că soțul ei este cel care merită custodia lui Giselle. A început să sufere de depresie și a devenit dependentă de heroină când abia împlinea  de vârsta de 40 de ani. În plus, a luat metadonă de patru ori pe săptămână timp de șase ani. După moartea mamei ei, a împărțit cei 3.000.000 de dolari primiți pe apartament cu sora ei, și ulterior l-a cunsocut pe soțul ei actual, Frank(59 de ani). S-au căsătorit în 2000 și și-au cumpărat o casă în Amityville, Long Island,  pe care au pierdut-o în urma recesământului , iar banii moșteniți i-au risipit rapid pe droguri și alcool. Rămași fără acoperiș asupra capului, ei s-au mutat în casa unei prietene, care le-a făcut cunoștință, Donna Eltinger.  Aceasta s-a îmbolnăvit de ciroză și cancer la plămâni, iar Marianne și soțul ei au deveni îngrijitorii ei. Femeia a murit după trei ani, iar ei au fost evacuați din apartamentul ei în luna august anul trecut. Cu toate acestea, Friedman-Foote nu și-a pierdut deloc simțul umorului și glumește că „apartmentul ei studio” are cât spațiu vrea în dulap și vedere panoramică în parc. „El nu-mi înțelege umorul”, spune ea despre soțul ei și continuă: „Eu nu cred în sinucidere, dar dacă nu găsesc ceva amuzant în asta, mă voi urca în cel mai înalt copac și voi sări”, a mai spus aceasta.

Citește și: