Trecătorii își dau coate, se opresc sau nu, dar cei mai mulți cred că e alegerea femeilor, mai ales că acestea sunt de cele mai multe ori cu zâmbetul pe buze. Fac un ban cinstit, mai mult decât în alte meserii, își spun. În plus, aici totul e legal. Numai că lucrurile stau așa de puține ori cu ”fetele din vitrină”.

Multe sunt vândute ca niște bucăți de carne proxeneților, ținute prizoniere, cu actele confiscate, bătute, violate. O viață care nu poate fi numită viață.

”Plângeam fără să mă mai pot opri. Știam că asta mă aștepta și pe mine”

Până nu demult, într-un astfel de magazin de plăceri stătea și Angelica, o româncă acum în vârstă de 22 de ani. La 17 ani a plecat cu cel pe care îl credea iubitul ei în Olanda, unde ar fi așteptat-o un job bine plătit de hair-stylist. Numai că la capătul drumului o aștepta cumpărătorul, un proxenet.

I s-a luat pașaportul și a devenit, practic, ostatică, chiar de omul pe care îl iubea. În scurtă vreme a fost vândută și instalată într-o vitrină dintr-un bordel din Amsterdam.

”Cel care m-a adus în Olanda m-a folosit ca pe o bucată de carne”, spune ea printre lacrimi.

”Când am văzut bordelurile, cu toate fetele în vitrină, am plâns. Plângeam fără să mă mai pot opri, pentru că totul arăta oribil și știam că asta mă aștepta și pe mine”, mai spune tânăra cu un bagaj de experiențe îngrozitoare în spate, cât multe femei nu ar strânge nici în zece vieți.

Tăiată pe față cu cuțitul, bătută și violată

Iar coșmarul abia începea. I s-a spus că era datoare cu 27.000 de lire sterline traficanților, pentru că i-ar fi plătit familia ca să nu o dea dispărută. Fără vreo alternativă, a intrat în rutina îngrozitoare din care avea să nu mai iasă următorii cinci ani. Câștiga, în zilele bune, și 350 de lire sterline pe zi, dar nu primea decât 9 lire, pentru mâncare. Era bătută și violată.

Pentru o partidă de sex normal, cu prezervativ, clientul plătea 35 de lire, iar pentru una de sex neprotrejat, 90 de lire. Când a refuzat un client care îi cerea să facă sex fără prezervativ, Angelica a fost tăiată pe față cu cuțitul. I s-a spus verde în față că va păți și mai rău dacă nu va accepta inevitabilul.

Propriul trup nu-i mai aparținea: ”Mă tratau ca pe un gunoi”

I s-a dat de înțeles că propriul corp nu-i mai aparținea. ”Peștii ziceau că e legal, că pot să-mi facă orice, pentru că poliția e de partea lor și nu a mea”, mai povestește femeia.

Dintre clienți, cei mai răi erau britanicii: ”Mă tratau ca pe un gunoi. Unul chiar a urinat pe mine și râdea în timp ce făcea asta. Întotdeauna erau beți. Îmi făceau mult rău”.

Telefon nu mai avea, așa că nu putea cere ajutorul. I s-a luat și în loc i s-a dat un model vechi și simplu de Nokia, doar pentru a putea ține legătura cu peștele ei.

Lucra câte 12 ore pe zi. Uneori, dormea chiar în bordel, dacă vreun client avea pofte la prima oră, dimineața.

Propria familie nu i-a mai vorbit

În cele din urmă, a reușit să spună cuiva prin ce trecea. Un polițist în civil a intrat în bordel, s-a dat drept client și a ajutat-o după ce i-a auzit povestea.

A reușit să scape, dar cei cinci ani au lăsat urme adânci. A făcut o boală venerică, a fost forțată să facă un avort, iar multă vreme familia nu i-a vorbit, convinsă fiind că s-a prostituat de bunăvoie.

De curând, Angelica s-a reîntors în România și a reluat legăturile cu familia ei. ”Acum înțeleg că am fost traficată, dar atunci nici nu cunoșteam acest cuvânt”, mărturisește ea.

Foto: Pixabay

vezi și Povestea incredibilă care îți dovedește că există karma. Fă bine și ți se va întoarce!

Citește și: