Acesta a trecut repede la fapte și a construit o femeie-robot pe care a realizat-o așa cum și-a dorit, programându-i specificații exacte. Potrivit South China Morning Post, bărbatul și-a terminat de realizat „femeia visurilor lui”, la sfârșitul anului 2016, și i-a dat numele de Yingying. Zheng nu a pierdut timpul și după doar trei luni de zile,  el s-a căsătorit cu aceasta, vineri, într-o ceremonie,  la care au participat prietenii și familia acestuia. Bărbatul a îmbrăcat-o pe mireasa lui într-un costum negru, iar în loc de voal i-a pus pe cap o eșarfă roșie.

Mireasa-robot cântărește 30 de kilograme

Yingying cântărește 30 de kilograme și știe doar câteva cuvinte simple, însă poate identifica literele din limba chineză. Zheng este dezamăgit însă că nu a reușit să o facă pe soția lui să meargă. Cu toate acestea, spune că îi va face un upgrade ca să se ocupe de acest lucru, dar să o programeze să facă și treburi casnice, iar peste ani să îmbătrânească împreună.

 

Însă, căsătoria nu este legală, întrucât autoritățile chineze nu au legalizat căsătoriile între oameni și roboți, dar Zheng Jiajia speră ca acest lucru să se întâmple în anii viitori. Oamenii de știință au declarat recent că oamenii vor putea să se căsătorească legal cu roboți în următorii 35 de ani.

Chinezul a explicat că a recurs la acest gest pentru că nu reușea sub nici o formă să găsească o femeie care să vrea să se căsătorească cu el, el fiind respins în nenumărate rânduri.

 

Citește și: S-au iubit 75 de ani și nu au vrut să trăiască nici o clipă unul fără celălalt. Au murit la patru minute distanță