Până şi cele mai performante aparate, precum şi experienţa îndelungată a medicilor mai pot greşi cu privire la ceea ce se întâmplă, vreme de 9 luni de zile, în burtica unei femei însărcinate. Se spune însă că intuiţia unei mame nu poate fi nicicând înşelătoare, chiar şi înainte de a-şi ţine pruncul în braţe pentru prima dată. Doar că, pentru părinții de tripleți situația e altfel.

Satisfacţiile pentru părinții de tripleți sunt nemăsurate

Familia preotului Viorel Merluşcă a ieşit de multă vreme din umbra anonimatului. Şi nu datorită vocaţiei de propovăduitor al credinţei a preotului. Cât mai mult pentru realizarea extraordinară a domnului Merluşcă, în calitatea sa de tată. Cine ar fi crezut că Dumnezeu va binecuvânta întreit casa familiei Merluşcă? Aveau deja o fiică, pe Otilia-Mirela, atunci în vârstă de 14 ani. Doamna Elena îşi dorea să mai aducă pe lume un copil şi a urmat un tratament pentru a-şi vedea visul împlinit.

La 36 de ani, a rămas din nou însărcinată. „Burta era destul de mare, iar medicii au presupus că ar fi vorba de un copil mai voinic. Dar eu simţeam altceva. Ştiam că nu e doar un sufleţel acolo, deşi la controalele medicale se auzea bătând o singură inimă. Felul în care se mişcau mi-a dat de bănuit că voi aduce pe lume gemeni.“, îşi aminteşte emoţionată doamna Elena.

La vremea aceea tehnica medicală nu evoluase atât de mult ca acum. Aşa că, abia când le-a venit sorocul să iasă în lume, pe cale naturală, soţii Merluşcă au aflat că au devenit părinţii nu a doi copii, aşa cum se aşteptau, ci a trei minunăţii de fete. Credincioasă, Elena e convinsă că a fost un semn de la Dumnezeu: „Pentru noi cifra 3 e cu noroc. E o binecuvântare de la Cel de Sus. Am născut 3 fete, pe data de 3 mai, în cea de a treia duminică după Sfintele Paşti, Duminica Mironosiţelor. Până şi primul apartament primit a fost în blocul cu numărul 3, la apartamentul 3.“

E greu, dar merită

Omenoşi din fire, soţii Merluşcă şi-au botezat fetele cu câte două nume, preluând iniţialele de la cele două litere ale cuvântului “om”: Otilia-Mirela este fiica cea mare, iar tripletele sunt Olimpia-Minerva, Ofelia-Marcela şi Olivia-Monica. Mai mult, ştiind cât de greu e să creşti 3 copii de aceeaşi vârstă, câte probleme ridică o asemenea experienţă, incluzând aici hrana, îmbrăcămintea şi obiectele de mobilier şi transport speciale, familia Merluşcă a înfiinţat, în 1993, la Arad, Fundaţia “Sfântul Nicolae”, menită să monitorizeze şi să sprijine familiile cu tripleţi din ţară.

“Din păcate, singurele ajutoare pe care le putem oferi sunt încurajările şi pachete cu alimente, hăinuţe, mărunţişuri necesare, pe care le trimitem cu ocazia sărbătorilor. Am vizitat personal 55 de familii dintre cele înregistrate la noi. Şi sunt peste 100… Ne-am dori să putem face mai mult, căci marea majoritate sunt săraci şi, pe lângă tripleţi, mai au şi alţi copii acasă. Noi ştim cât de greu e. Dar, cu mult curaj şi nădejde în Dumnezeu, trecem peste toate. Satisfacţiile părinţilor de tripleţi sunt nemăsurate.”, spune părintele Viorel Merluşcă. Şi are dreptate mândrul tată. Olimpia are deja atestat de aviator şi vrea să specializeze, Ofelia se va dedica arhitecturii, în timp ce Olivia îşi doreşte o carieră de succes în relaţii internaţionale.

Sursa foto: 123rf.com