De-a lungul vieții, pensionara a avut probleme cu fluctuațiile de greutate, dar acum se simte mai plină de energie ca oricând, își trăiește viața la maximum și se bucură de mâncare, dulciuri și vin. Toate acestea în timp ce a făcut din sport un obicei de la care nu se abate în nicio zi.

Urmărită pe Instagram de mii de oameni curioși și fascinați de ea, Norma a devenit un subiect interesant și pentru publicațiile internaționale. Femeia s-a mutat acum ani buni în Italia, unde duce un stil de viață activ. În fiecare zi merge 9 kilometri pe jos și face exerciții fizice și acasă. Mai mult, alături de partenerul ei, Laurie, în vârstă de 85 de ani, are și o afacere hotelieră, așa că nu are nicio zi de tânjeală.

Pensionara de 74 de ani vrea să fie model

norma williamsSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Următoarea mare dorință a Normei este să ajungă să defileze pe podium din postura de model. În tinerețe și-a încercat norocul în această industrie. Obiceiurile nesănătoase au făcut-o, însă, să-și încheie prematur cariera.

„Doctorii îmi spun că am sănătatea și nivelul de fitness al unei tinere foarte în formă de 20 de ani. Când aveam această vârstă, eram supraponderală și mâncam necontrolat. Mergeam la culcare cu pachete întregi de dulciuri. Eram o epavă și mă simțeam rău tot timpul”, a declarat Norma Williams.

Femeia a mai spus că cea mai mare diferență față de acum 50 de ani este nivelul de energie. „Acesta este lucrul care mă face să trăiesc așa cum o fac acum. Întotdeauna am negat lucruri precum bătrânețea. Evoluez în fiecare an și nu văd niciun motiv pentru care să nu-mi împlinesc visurile. Dacă te pensionezi și nu faci nimic cu viața ta, e ca și cum ai pune un picior în mormânt. E important să-ți menții un spirit de aventură și să înțelegi ce se întâmplă în lume zilele acestea”.

Pensionara este admirată mereu de tineri și primește chiar complimente de la ei: „Când sunt mare, vreau să fiu ca tine, Norma”, este fraza pe care spune că o aude deseori.

„Cu fiecare an care trece sunt mai energică”

Britanica stabilită în Italia recunoaște că oamenii sunt șocați să afle ce vârstă are, iar străinii curioși chiar îndrăznesc să o întrebe. „Pentru că sunt în formă și am o imagine diferită de cea stereotip a persoanelor în vârstă, le este greu să creadă. Cu toate acestea, nu am nicio intenție să mă opresc, cu fiecare an care trece sunt mai energică și mai rapidă”.

La micul dejun bea un cappuccino și mănâncă un croissant cu miere. De-a lungul zilei ajunge să bea și șase cești cu ceai, fiecare cu câte două cuburi de zahăr. Nu se ferește să mănânce mulți biscuiți și bea o sticlă cu vin în fiecare seară. La cină consumă nuci, carne și brânză, pâine și legume. Deși dieta ei nu este una perfectă, are două reguli de la care nu se abate.

„Nu iau niciodată micul dejun înainte de a-mi face exercițiile și a merge pe jos. Asta înseamnă că sunt zile în care nu mănânc până la trei după-amiaza. De asemenea, nu iau niciodată gustări între mese”, a spus Norma Williams, conform Daily Mail.

Doar în weekenduri „își permite” să aibă un program diferit. În timpul celor cinci zile lucrătoare, imediat după ce se trezește face exerciții cu greutăți de patru kilograme, bea o ceașcă cu ceai, după care se duce la mers rapid de 9 kilometri, care îi ia cam o oră și jumătate.

Citește și: De la 114 kg, a ajuns la 52 de kg. Mărturia tinerei care a slăbit spectaculos pentru a se putea bucura de viață

Citește și: Mireasă omorâtă în ziua nunții, iar mirele, în spital. Tragedia care a distrus o familie abia întemeiată

Citește și: „Am crezut că am pietre la rinichi. Era, de fapt, un copil”

Citește și: Rosa Saito, modelul de 72 de ani ce dărâmă stereotipurile din lumea modei