Recent, el a prezentat povestea unei profesoare pe care a fotografiat-o pe străzile din Bogota, iar declarațiile acesteia s-au viralizat imediat pe internet.
Femeia face declarații surprinzătoare despre profesia sa de profesoară, despre care nimeni nu credea că poate fi așa grea și poate aduce atâta presiune în viața unui om. Ea recunoaște că și-a dat demisia și a rămas fără slujbă pentru că nu este de acord cu modul în care funcționează școlile și pentru că simțea că presiunea acestui job îi distrugea viața. Columbianca recunoaște că din cauza programului încărcat de la școala și a cerințelor impuse ei și eleviilor să fie cât mai productivi, nu se mai putea bucura de nimic din jurul ei, iar elevii nu mai au timp să se bucure de copilărie.
„Sunt șomeră în momentul de față, însă a fost decizia mea. Încerc să-mi regândesc viața. Am fost profesoară de biologie în ultimii șapte ani. Mă trezeam la 5.30 dimineața în fiecare zi și nu ajungeam acasă înainte de 17.00. Apoi, îmi petreceam seara pregătind lecții sau corectând lucrări. Predatul este foarte frumos, dar nu sunt de acord cu filosofia școlii. Accentul era pus pe faptul că trebuie să fim cât mai productivi posibil. Astfel, copiii devin stresați și nu mai au timp să fie copii. Pur și simplu, am simțit că viața nu ar trebui să fie așa. Nu poate fi întotdeauna doar despre creștere, creștere, creștere. Trebuie să existe cicluri. Așa că încerc să fac un pas în spate. Am încercat să mă îmbogățesc fără un obiectiv exact. Citesc, fac yoga și particip la un grup de dans, dar era greu să apreciez momentul, pentru că mereu simțeam presiunea muncii. Și când nu eram producătoare, mi-era greu să scap de sentimentul că fac ceva greșit”, a povestit aceasta.
Humans of New York (HONY) a devenit unul dintre cele mai cunoscute bloguri de fotografie și una dintre cele mai bine vândute cărți. Proiectul îmbină o colecție inspirațională de portrete făcute în stradă și de interviuri, toate surprinzând spiritul orașului New York. Fotografiile surprind oamenii, prin tot ceea ce îi caracterizează: de la diversitatea demografică și stilul vestimentar de zi cu zi, la îmbinarea de trăiri și emoții simțite în momentul în care au fost fotografiați.