Femeia se afla la serviciu, când, după ce și-a suflat puternic nasul, a rămas temporar fără vedere. Două ore mai târziu a început să-i curgă sânge din nara stângă. Concomitent, ochiul stâng a început să i se umfle. Chiar și așa, nu s-a prezentat iemdiat la doctor. A făcut-o însă câteva ore mai târziu, timp în care s-a confruntat cu dureri de cap pe partea stângă și probleme de vedere.

În urma consultului s-a descoperit că avea o fractură la nivelul orbitei. Din fericire, nu a fost nevoie de intervenție chirurgicală, pacienta fiind tratată cu analgezice și antibiotice, pentru a fi prevenită o infecție.

Cum e posibil?

În mod normal, o astfel de fractură apare în urma traumatismelor, cel mai adesea când persoana în cauză primește o lovitură în ochi sau este lovită de o minge, de exemplu, a explicat Sam Myers, medicul care a tratat-o pe femeie.

Ce s-a întâmplat atunci în cazul britanicei? Fractura a apărut pe fondul unei răceli de mai multe zile, timp în care femeia și-a tot suflat insistent nasul. Apoi, femeia avea prostul obicei de a-și astupa o nară, în timp ce sufla tare cu cealaltă, ceea ce mărește presiunea la nivelul sinusurilor.

Apoi, femeia, care era și fumătoare, avea și oasele fragile. Mai cu seamă oasele din jurul ochilor și căilor nazale sunt sensibile la schimbările de presiune.

Vezi și Incredibil ce a pățit o tânără care s-a dus să-și tatueze sprâncenele! A ajuns să arate absolut hidos!

Citește și: