Fiica ei, Tracey Smith, în vârstă de 31 de ani, a aflat la vârstd e 15 ani că nu are uter. A fost la un control pentru că toate prietenele ei intraseră la menstruație, dar ea, nu. A aflat atunci că nu va avea niciodată un copil.

Știa însă de pe atunci că ăși dorește să devină mamă și că va face tot ce va fi posibil ca să-și împlinească acest vis.

Mama ei i-a fost întotdeauna alături și i-a menționat în mai multe rânduri că va face orice să o ajute. Replica a trecut însă neobservată de-a lungul anilor. Abia când Adam, în vârstă de 40 de ani, a adus vorba despre moștenitori, Tracey și-a amintit ce-i spusese mama sa și a întrebat-o dacă a vorbit serios.

Femeia, care lucrează la un supermarket din Lampeter, Țara Galilor, i-a răspuns afirmativ. ”Aștepta momentul în care o voi întreba. Nu trebuia decât să o întreb”, a mărturisit Tracey.

Din acel moment, s-a intrat pe un drum care avea să o facă pe Tracey mămică. A fost folosit un ovul de-al tinerei – ea având ovare funcționale –, acesta fiind fertilizat în laborator și implantat Emmei. Deși nimeni nu se aștepta și toată lumea era pregătită pentru unn proces de durată, succesul a venit de la prima încercare. Emma a rămas însărcinată. Slăbise în prealabil aproape 40 de kilograme, pentru a putea duce sarcina la final.

Sarcina a decurs bine, în ciuda vârstei înaintate a mamei surogat, și, în urmă cu 9 săptămâni, s-a născut Evie, o fetiță sănătoasă, adusă pe lume prin cezariană.

Înainte să apeleze la mama ei, Tracey a încercat să găsească o mamă surogat, dar legislația britanică este de partea mamei surogat, acordându-i drepturile depline asupra copilului, dacă și-l dorește. Era un risc prea mare pentru Tracey și Adam, așa că tot Emma era alegerea ideală.

Cât despre ce-a fost în mintea Emmei în tot acest timp, femeia a povestit: ”În ciuda vârstei mele, nu mi-am făcut griji deloc legat de naștere. Am vrut doar să fac acest lucru special pentru fiica mea”.

Emma, care mai are o fată de 24 de ani, și-a revenit complet după sarcină și naștere și, între timp, s-a întors și la serviciu. Afirmă că ar lua-o bucuroasă de la capăt, dacă fiica sa va decide că vrea să-i ofere lui Evie o surioară sau un frățior.

Vezi și A născut gemeni la aproape o lună de adusese pe lume un băiețel. Medicii nu au văzut că avea uter dublu

Citește și: