Jasmine, o australiancă în vârstă de 37 de ani, obișnuia să-și curețe urechile în fiecare seară, un ritual înainte de culcare. De la o vreme, a observat însă că nu mai auzea bine cu urechea stângă, așa că s-a dus la medic.

I s-a spus că are o infecție la ureche, fiind tratată cu antibiotice. Odată trataemntul terminat, femeia nu s-a simțit mai bine. Tot nu auzea cu urechea stângă. Mai mult, a văzut pe bețișor sânge, așa că s-a speriat și a mers din nou la medic.

Infecție bateriană în creier

De data aceasta, a fost consultată de mai mulți specialiști. Verdictul a fost sumbru: infecție bateriană în creier, localizată în spatele urechii.

I s-a spus că ar fi trebuit să se prezinte la medic în urmă cu patru sau cinci ani. Operația trebuia să aibă loc tot atunci.

A urmat o intervenție chirurgicală de cinci ore, țesutul infectat fiindu-i îndepărtat. A fost nevoie inclusiv de reconstrucția canalului auditiv.

Potrivit chirurgilor, în ureche se acumulaseră fire de bumbac, care, în cele din urmă, s-au infectat.

Din păcate, chiar dacă operația a fost un succes, Jasmine a rămas cu surzenie moderată permanentă.

Într-adevăr, specialiștii spun că nu e sănătos să ne curățăm urechile cu astfel de bețișoare, avertizând că ceara poate fi împinsă adânc în ureche. În plus, pot apărea iritații și răni. Nu puține sunt cazurile în care timpanul poate fi perforat sau pot apărea infecții. Se poate ajunge chiar în situații în care viața să fie pusă în pericol, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Jasmine.

Vezi și Ce-a pățit o femeie care a încercat o cură de detoxifiere cu lichide. Creierul îi va fi afectat pe viață!

Citește și: