Jesse Gallan, de 109 ani, din Scoția, a dat cel mai ciudat răspuns întrebată fiind ce a ajutat-o să ajungă până la această vârstă.

Femeia, născută în 1906 în Kintore, Scoția, a avut cinci surori și un frate. Întreaga familie a crescut într-o căsă mică, țărănnească, cu numai două camere. Dormeau pe saltele umplute cu paie, iar la școală nu a fost decât pentru puțină vreme, fiind nevoită apoi să muncească într-o fermă de păsări.

Apoi, a lucrat ca menajeră pentru un om de afaceri înstărit. Anii au trecut, slujbele s-au schimbat, iar în cele din urmă a ajuns într-un azil pentru bătrâni, Crosby House. Aici, are o prietenă bună, Sarah Jane, cu care își petrece mai tot timpul. E o persoană încă independentă, în ciuda vârstei, având ca hobby muzica și adorând să ia parte la cursul de aerobic.

Ai fi tentat să crezi că faptul că e activă și că are o viață socială intensă au ajutat-o să ajungă până la această vârstă. Dar nu. Altul e secretul. ”Secretul meu pentru o viață lungă a fost să mă țin depatre de bărbați. Aduc doar probleme”, a declarat femeia.

Al doilea secret al său: terciul. Îl adoră și crede că i-a prelungit mult viața.

Vezi și O femeie care tocmai a împlinit 100 de ani spune care e secretul longevității sale. Și e unul deopotrivă amuzant și la îndemână

Citește și: