Jennifer Alexander, acum în vârstă de 52 de ani, avea 37 de ani când a fost diagnosticată cu cancer la limbă, stagiul 1. Cu un deceniu înainte de diagnostic s-a confruntat cu episoade recurente de leucoplachie, o afecțiune a cavității bucale, caracterizată de apariția unor pete albe pe mucoase. În august 2009, a dezvoltat o tumoră de mărimea unei afine, iar stomatologul ei i-a făcut o biopsie. A fost operată, dar cancerul s-a întors de două ori, în 2017 și 2019.

În martie 2020, Jennifer a ales să treacă printr-o operație de reconstrucție a limbii, pentru a preveni reapariția tumorii. Medicii i-au luat o bucată de piele de pe braț și au cusut-o de ce mai rămăsese din țesutul limbii. Acum, noua ei limbă are și o stea albastră pe ea, parte din tatuajul pe care-l avea pe antebraț.

Jennifer, de profesie contabilă, și-a pierdut 60% din simțul gustului și a trebuit să reînvețe să vorbească, să cânte și să mănânce, scrie New York Post.

Acum are un tatuaj pe limbă

„Știu că nu arăt ca genul de persoană care are un tatuaj în gură, dar îmi place să mă folosesc de asta pentru a-i educa pe oameni despre cancerul limbii. După a patra operație, din martie 2020, nici măcar nu am putut să-mi spun propriul nume până în 2022. A trebuit să merg la logoped ca să învăț din nou să vorbesc și să mănânc. Mi-am pierdut 60% din gust. Uneori, cu alimente precum înghețata, trebuie să aștept ca un semnal rece să vină de la creier înainte de a înregistra ce este”, a povestit femeia care s-a confruntat cu episoade de leucoplachie încă de când avea 20 și un pic de ani. Avea atunci o pată mare și albă pe limbă, iar când mânca sau bea simțea o senzație de arsură.

În 2009, s-a transformat într-o tumoare pe care a ignorat-o săptămâni întregi. Mătușa ei a insistat ca Jennifer să meargă la dentist. Medicul i-a spus imediat că are cancer. După biopsie, diagnosticul a fost confirmat, la fel și cauza: virusul HPV.

Din cauza cancerului la limbă a trebuit să reînvețe să mănânce și să vorbească

cancer la limba (3)SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Datorită intervenției rapide a medicilor, nu a avut nevoie de chimioterapie sau radioterapie. A fost, însă, operată pentru a i se îndepărta cât de mult din tumoare posibil. Boala s-a întors, însă, de două ori, în 2017 și 2019, după operația făcută în 2009. A treia oară, Jennifer a insistat să-i fie tăiată jumătate din limbă și apoi să-i fie reconstruită. S-a îngrășat intenționat câteva kilograme înainte de operație, dar apoi a slăbit de șapte ori mai multe. Chrirugul i-a tăiat o bucată de carne și piele de pe antebrațul stâng, pentru a-i reconstrui organul. Pacienta nu a fost speriată, ci mai degrabă recunoscătoare și bucuroasă că-și poate relua viața.

„Trei luni n-am mâncat și n-am vorbit. Am făcut terapie, exerciții. Am lucrat cu un nutriționist pentru că nu voiam să mă hrănesc printr-un tub, așa că am trăit cu shake-uri proteice. A trebuit să-mi antrenez maxilarul să învăț să mestec din nou”, a spus Jennifer, care speră ca povestea ei să-i educe pe oameni cu privire la cancerele cavității bucale.

𝐀𝐛𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳a-𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐞𝐰𝐬𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫-𝐮𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢 – https://tinyurl.com/libertateapentrufemei și vei primi direct în inbox selecția celor mai importante știri ale zilei: vedete, sănătate, sfaturi practice, horoscop, religie, povești de viață.

Citește și: Kate Middleton, un nou mesaj despre lupta cu cancerul: „Drumul către vindecare este lung”. Prințesa de Walles s-a filmat după ce a terminat chimioterapia

Citește și: Medicii i-au spus că are o infecție urinară, dar ea suferea de o formă rară de cancer. Tânăra a fost operată când încă își purta fiul în pântece

Citește și: O tânără bolnavă de cancer, care s-a stins la 25 de ani, și-a anunțat singură moartea pe Facebook. „Am ales să nu plâng viața pe care o pierdeam”

Citește și: „Am crezut că animalul meu de companie e ciudat, dar încerca, de fapt, să-mi spună că am cancer”. Gesturile uimitoare ale cățelușei