Totul a pornit de la o ceartă pe care femeia din Yueqing a avut-o cu soțul ei. Vrând să afle dacă acesta chiar ține la ea și la copilul de 11 ani, s-a dus la poliție și a raportat dispariția băiatului.

Cu lux de amănunte și lacrimi în ochi, a descris unde a fost băiatul văzut – în apropierea școlii sale – și cum era acesta îmbrăcat. A reușit să impesioneze, așa că acest caz a devenit prioritate națională, declanșându-se ample căutări și fiind implicate resurse pe măsură.

Milioane de oameni au lăcrimat citind despre acest caz și toți au fost prinși în poveste, mai cu seamă că fusese pusă și o recompensă de 72.000 de dolari pentru orice informație ar fi putut duce la găsirea copilului.

Nimeni nu înțelege ce a urmărit femeia prin actele sale și cum credea că va scăpa basma curată. Pentru că, la cinci zie de la delanșarea căutărilor, a apărut o înregistrare în care Chen îi spune fiului său – teafăr și nevătămat – să aștepte într-o altă mașină. Era momentul când se ducea să-i reclame dispariția.

Mașina a fost în cele din urmă găsită într-un alt oraș, fiind imediat localizat și copilul, aflat în grija unei rude – proprietarul mașinii.

Opinia publică este pur și simplu oripilată de un astfel de comportament și cere care femeia să fie pedepsită exemplar.

Vezi și Un actor cu o inimă mare: A înfiat un emu și un măgar care erau inseparabili: povestea celor două animale a impresionat toată America

Citește și: