Că iubirea nu ţine cont de nimic se ştie prea bine deja. În cazul Adrianei, dragostea a apărut pe neaşteptate, într-o perioadă grea, după un divorţ dificil şi concedierea de la locul de muncă. Talismanul ei norocos se numeşte Ştefan.

La bine şi la greu, vom rămâne mereu împreună

“Când l-am cunoscut pe Ştefan, eram ca un vas în derivă. Fără niciun scop în viaţă. După o căsnicie eşuată, ce a durat mai bine de 4 ani. În care am avut de suportat un soţ posesiv şi violent. După un divorţ complicat, am mai primit o lovitură de la soartă: preavizul înaintea concedierii. În acest punct critic al vieţii l-am cunoscut pe Ştefan. A apărut nu pe un cal alb, aşa cum vin toţi prinţii din poveşti. Ci într-un Oltcit cenuşiu şi prăfuit. Ne ştiam de ceva vreme, de la serviciu.

Obişnuiam să mai bem câte o cafea şi să fumăm o ţigară în balconul instituţiei. Şi acum mă felicit pentru că l-am invitat în oraş, într-o zi, la Lăptăria lui Enache, deşi ştiu că nu se cade o doamnă să facă primul pas. E un om răbdător, înţelegător, optimist, care mă ajută să trec peste obstacole şi greutăţi, el e tot ce mi-am dorit. Pe atunci era student la Facultatea de Automatică, iar eu urmam masteratul la Facultatea de Limbi Străine.

Născuţi sub aceeaşi stea norocoasă

A fost o perioadă în care am trăit ca-ntr-un vis frumos, învăluită parcă într-o vrajă. Am simţit de la început că avem multe în comun şi că nu ne-ar ajunge o viaţă să ne împărtăşim toate gândurile. Însă nu m-am aşteptat să mă îndrăgostesc atât de repede! Totul a decurs de la sine şi orice făceam împreună ne arăta, cu fiece zi tot mai mult, că eram meniţi unul celuilalt. Cel mai mult mă surprindea şi mă contraria totodată modul în care ne intuiam reciproc sentimentele şi gândurile.

Abia mai târziu am aflat că suntem născuţi în aceeaşi zodie, în aceeaşi lună, septembrie, el pe 28 şi eu pe 27. Numai aşa pot să-mi explic de ce în continuare ne putem “citi” gândurile şi presimţi reacţiile în diverse situaţii. Până şi pasiunile noastre sunt commune. Ne place să ne căţărăm pe munte şi am bătut la pas împreună Bucegii, Piatra Craiului, Piatra Mare şi Apusenii. Ştefan e talismanul meu norocos. El a adus cu sine un şir lung de bucurii în viaţa mea. Mi-am găsit un serviciu foarte bun, stabil, aşa cum mi-am dorit mereu, am terminat studiile şi tot ce e mai bun şi bine şi-a făcut loc în jurul meu.

Viaţa ca o binecuvântare

Chiar dacă nu trecuse nici măcar un an de când ne-am cunoscut, el m-a cerut în căsătorie. Mă emoţionez şi acum când îmi aduc aminte cum a ascuns el o cutiuţă cu inelul de logodnă într-o geantă de a mea… Când am găsit inelul, Ştefan şi-a pus sufletul în palme şi mi-a mărturisit intenţia lui de a ne petrece restul zilelor împreună.

În ciuda faptului că, de-a lungul timpului, mi-a scris răvaşe de dragoste şi poezii care mi-au cucerit inima, jurasem eu la un moment dat că nu mă voi mai mărita niciodată după suferinţele îndurate în prima căsnicie. Cu toate acestea, tandreţea şi romantismul lui Ştefan m-au făcut să accept să-i fiu alături pentru totdeauna. Am ales împreună data căsătoriei: 29 septembrie 2001, ca un fel de îmbinare a serbării zilelor noastre de naştere. Ştefan şi-a dorit dintotdeauna copii.

Visul lui s-a împlinit după 7 luni de la nuntă, pe 10 aprilie 2002, când a venit pe lume Roxana, fetiţa noastră. Am ajuns pe culmile fericirii atunci. Dar Dumnezeu a vrut să ne aducă cel mai frumos dar la aniversarea a doi ani de căsnicie şi, pe 29 septembrie 2004, am fost binecuvântaţi cu încă o fiică, Laura, împlinirea familiei noastre. Şi ce dacă anii au trecut? Nouă ne place să retrăim, din când în când, clipele primelor noastre întâlniri, la un pahar de vin şi la lumina lumânărilor, după o masă delicioasă, depănând amintiri.”

Numele de familie, un impediment?

Sper să ne iubim mereu şi să îmbătrânim împreună, să ajungem să ne creştem şi nepoţii. Deşi rudele au făcut comentarii cu privire la numele de familie ce avea să-l poarte după căsătorie, întrebând-o dacă nu ar prefera să păstreze numele de fată, Adriana e mai mult decât mândră. Ea simte că numele Morcov îi poartă noroc, se distinge din mulţime şi nu poate fi uitat prea uşor.

Sursa foto: 123rf.com