Micuța s-a născut cu 4 luni înainte de termen, la 23 de săptămâni și trei zile de sarcină. Nu prea erau șanse de supraviețuire pentru micuță. Dar mama ei a știut de la început că fiica ei este o luptătoare. Așa că este unul dintre puținii bebeluși care trăiesc după o naștere prematură la 23 de săptămâni.

bebelus prematur 23 săptămâni

Bebe Meabh

Trei pierderi de sarcină

După ce a suferit trei pierderi de sarcină, Fionnuala McArdle s-a operat. Era vorba de o malformație a uterului care îi provocase avorturile spontane. După două luni, a fost în culmea bucuriei când a descoperit că este din nou însărcinată.

”Eram în al nouălea cer. Trebuia să merg des la spital, dar totul părea să meargă bine”, a declarat mămica pentru publicația Belfast Live. ”La 12 săptămâni, ecografia arăta foarte bine și totul era minunat. Am aflar și că este fetiță. La 20 de săptămâni, la o nouă ecografie, am văzut că se dezvolta în parametri normali”.

Totuși, la scurt timp după aceea, a început dezastrul. La 22 de săptămâni de gestație, Fionnuala avea o dilatație de 2 centimetri, iar membranele erau inflamate. A fost internată de urgență în spital și nu trebuia să se miște din pat.

Fionnuala McArdle cu bebe Meabh

Naștere prematură la 23 de săptămâni. Urma dezastrul…

”Mi s-a spus că dacă fetița se naște la 22 de săptămâni nu va supraviețui”, mărturisește mama.

La doar câteva zile după aceea, apa i s-a rupt și doctorii s-au pregătit pentru ce este mai rău. În caz de naștere prematură la 23 de săptămâni, șansele de supraviețuire sunt aproape nule.

Bebe Meabh cântărea doar 500 de grame. Doctorii i-au dat foarte puține șanse de supraviețuire.

S-a întâmplat atât de repede, încât nu am avut timp să mă gândesc”, explică Fionnuala. ”Le-am spus că dacă are semne vitale aș vrea să facă tot posibilul să o salveze.”

Bebe Meabh a trecut prin două operații

Cum au salvat-o medicii

Meabh a fost pusă la un aparat care să o ajute să respire. Chiar dacă a avut un început prost, sănătatea ei a început să se îmbunătățească.

La doar 5 săptămâni a fost nevoită să fie operată la inimă, iar la 3 luni la ochi.

“A fost unul dintre cei mai mici copii, dar acum este printre cei mai mari. A trecut de la a fi unul dintre cei mai bolnavi bebeluși, dar acum are o sănătate bună”, spune fericita mamă.

Sursa foto: 123rf.com, Facebook/McArdle