Tânăra avea doar 27 de ani când a mers la spital pentru o intervenție minoră, dar în timpul operației mediciii au încurcat soluția salină cu cea de îmbălsămare. Acum mama acesteia acuză spitalul că i-a omorât unicul ei copil.

În timp ce soluție salină conține doar apă și clorură de sodiu și este folosită pentru hidratarea pacientului, formolul este toxic și e folosit pentru îmbălsămarea trupurilor celor trecuți în neființă pentru a preveni descompunerea. Nu se știe cum medicii au reușit să facă o asemenea greșeală, dar ei au încercat să  șiascundă această eroare teribilă.

Deși aparatele de monitorizare i-au alertat pe medici că ceva nu merge bine, în loc să acționeze imediat, ei au continuat operația. Abia după ce Fedyaeva s-a treznt după operație, familia tinerei și-a dat seama că aceasta nu se simte deloc bine.  Suferea de dureri cumplite, avea convulsii și a vomitat timp de două zile, iar apoi a intrat în comă. Era ținută în viață de aparate, după ce inima ei s-a oprit de mai multe ori, iar în cele din urmă organele au început să-i cedeze, ducând la decesul Ekaterinei. Se pare că reprezentanții spitalului din Rusia au încercat să ascundă și să nege întâmplarea, însă părinții fetei au dat instituția în judecată.

Citește și: Jane Seymour, celebra Dr Quinn, a vorbit deschis despre boala Alzheimer: „Nu vreau să devin o povară pentru cei care îi iubesc…”

După două zile, a intrat în comă

„I se mișcau picioarele, avea convulsii și îi tremura tot corpul. I-am pus șosete, un halat, apoi am învelită cu încă o pătură, dar continua să tremure îngrozitor, nici măcar nu pot să descriu. Medicii știau foarte bine că i-au introdus otravă în corp și nu au făcut nimic să o ajute…Acum am înțeles că formolul pur si simplu îi măcina corpul pe interior. Oamenii care au participat la operație știau că i-au administrat în corp ceva greșit. Ei trebuia să ia imediat măsuri urgente, dar nu au făcut nimic”, a povestit mama tinerei.

„Medicii mi-au zis să mă duc acasă, să-i fac supă de pui și să nu mai fiu îngrijorată”, a mai spus mama. Reprezentanții spitalului au evitat să le spună părinților de greșeala teribilă a medicilor, iar aceștia au aflat adevărul doar după ce și-au mutat fiica la o altă clinică, iar doctorii de acolo le-au explicat ce se întâmplă cu fiica lor. Aceștia au încercat din răsputeri să salveze viața tinerei. I-au administrat 52 de medicamente diferite, au transferat-o la un spital din Moscova, însă tânăra a decedat după ce i-au cedat mai multe organe.

 

Mama Ekaterinei a vorbit cu un investigator renumit, însă acesta i-a spus că poate să-i acuze pe medici de neglijență, însă femeia susține că aceasta a fost crimă pură. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz.

Citește și: