Un părinte nu ar trebui niciodată să-și îngroape propriul copil. Athena Orchard a murit la doar 13 ani în brațele tatălui ei, Dean, pe 28 mai, 2014, bărbatul având parte de cel mai sfâșietor moment din viața lui.

În săptămânile ce au urmat, familia fetei a încercat din răsputeri să înfrunte realitatea și să se obișnuiască cu ideea că Athena nu mai este. În cele din urmă, Dean a decis să umble prin lucrurile fetei lui și a descoperit ceva total neașteptat, potrivit revistei People. El a găsit pe spatele oglinzii din camera Athenei, ultimele cuvinte de rămas bun ale fetei și au izbucnit imediat în lacrimi.

Mesajul găsit de familie, în spatele oglinzii. Fotografii: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Athena le transmitea celor dragi să fie optimişti şi să se bucure de viaţă

În mesajul ei, Athena le transmitea celor dragi să fie optimişti şi să se bucure de viaţă şi să nu se lase copleşiţi de tristeţe.

Adolescenta nu știa când părinții ei vor descoperi mesajul lăsat de ea, însă mama a fost foarte emoționată de gestul ei. „Citindu-i cuvintele, am simțit de parcă era iar aici cu noi”, a spus mama îndurerată.

Părinții fetei au decis să facă public mesajul fiicei lor pentru a arăta cât de puternică a fost în faţa bolii și a morții, iar aceste cuvinte au devenit virale pe internet. „Oglinda era aşezată pe un perete în camera fetei, aşa că niciodată nu vedeam ce e pe spatele ei. Niciodată nu ne-a spus nimic despre asta, dar este ceva ce ar fi făcut. Athena era o persoană foarte spirituală, era interesată de lucruri pe care eu nu le-aş fi înţeles, era foarte inteligentă. Când am mutat oglinda, după ce ea a murit, nu mi-a venit să cred, am văzut acest mesaj… cred că are 3.000 de cuvinte. Este atât de emoţionant. Când l-am citit prima dată, mi-a rupt sulfetul în două”, a spus tatăl fetei.

Citește și: Îl mai știți pe Denis Ștefan, celebrul actor din „Inimă de Țigan”? Are o fiică superbă, care i-a moștenit pasiunea pentru cai

Părinții fetei au izbucnit în lacrimi

„Fericirea depinde de noi. Poate în viaţă nu este vorba despre un final fericit, poate mai mult contează povestea. Scopul vieţii este să trăieşti cu un scop. Fericirea este drumul pe care-l ai de parcurs, nicidecum destinaţia. Vă mulţumesc pentru că existaţi. Vreau să fiţi liberi, fericiţi, să visaţi mereu şi să vă simţiţi mereu tineri. Aţi auzit ce-am făcut, dar nu ceea ce am experimentat.

Dragostea este ca de sticlă, pare atât de frumoasă, dar este uşor de spart. Fiecare zi este specială, aşa că bucurați-vă din plin de ea pentru că mâine ai putea să descoperi că suferi de o boală incurabilă, așa că profitați de fiecare zi. Dragostea este rară, viaţa este ciudată, nimic nu durează pentru totdeauna, iar oamenii se schimbă. Viaţa este un joc pentru toată lumea, dar iubirea este singurul premiu. Amintiţi-vă că viaţa este plină de suişuri şi coborâşuri.

Vreau să fiu acea fată care îţi face o zi proastă mult mai bună şi să spui că viaţa ta s-a schimbat după ce m-ai cunoscut. Dragostea nu are legătură cu cât de des poţi să spui te iubesc, ci cu cât de mult poţi să dovedeşti acest lucru.

Dragostea nu este despre cel cu care te vezi trăindu-ţi viitorul, ci despre cel fără de care ştii ca nu ai putea trăi. Nu mă judeca prea repede pentru că tu vezi doar ceea ce-ţi permit eu, nu cunoşti adevărul în totalitate. Nu există nici un motiv să plângeți, pentru că ştiu că veți fi mereu cu mine”, a scris tânăra în mesajul descoperit de familie.

„Când am citit mesajul, am fost cu totul daţi peste cap. Dean a început să citească, dar izbucnea tot timpul în lacrimi. Când am ajuns la partea în care vorbea despre boala ei, a trebuit să ne oprim pentru un timp. Vom păstra această oglindă pentru totdeauna, este o parte din Athena pe care o putem avea încă lângă noi. Va sta mereu în camera ei. Doar citindu-i cuvintele putem simţi că ea este încă aici, cu noi”, a declarat mama.

Citește și: