Femeia care îmbină mecanica auto cu unghiile lungi

Peyton Cicconi, în vârstă de 25 de ani, din California, este probabil singura femeie mecanic auto cu unghii de 7 cm lungime.
Tânăra, model de profesie, dar și mecanic auto cu peste 7 ani de experiență, a cheltuit mai bine de 6000 de dolari în ultimii 5 ani pentru a avea unghiile atât de lungi. Ea refuză să și le scurteze și spune că de multe ori o ajută la treaba din service.

Totuși, în ciuda experienței sale în rolul de mecanic auto, Peyton nu este luată în serios în această lume dominată de bărbați și de multe ori este hărțuită la locul de muncă.

„Am parte de tot soiul de situații dificile în industria asta, ca femeie, precum hărțuire zilnică și bărbați care mă iau în râs.”

modelul-mecanic-auto-ce-schimba-piese-cu-unghii-lungi-de-7-centrimetri-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Pasiunea pentru mecanică auto a început încă din copilărie

„Când am început cursul de calificare ca mecanic, eram singura femeie din clasă, din aproape 100 de oameni.”, a explicat mecanicul/model are peste 1.2 milioane de urmăritori pe TikTok.

„Directorul școlii suna pentru mine la diferiți manageri și le spunea că sunt capabilă să fiu mecanic, însa ei tot ezitau să angajeze o femeie într-un service.”

Pasiunea tinerei pentru mașini a început încă din copilărie, când se juca cu mașinuțele cu fratele său geamăn.

Totodată, experiența în lucrul într-un atelier auto, cu unghii atât de lungi nu a venit ușor. A fost nevoie de multe unghii rupte, pentru ca Peyton să învețe cum să manevreze piesele și sculele, încât să nu-și rupă unghiile.

Pentru că urmăritorii săi nu o credeau, s-a filmat lucrând la o mașină

Colegilor și prietenilor nu le vine să creadă că ea reușește să îmbine mecanica auto și unghiile excentric de lungi, însă ea jură că de multe ori i-au fost de folos.
Ba chiar, explică faptul că uneori a fost chemată de alți colegi să manevreze anumite piese, pentru că aveau zone înguste, greu accesibile, iar unghiile o ajutau.

Combinația neobișnuită de pasiune pentru modă, unghii și mecanică auto au făcut-o pe tânără să aibă succes în mediul virtual și să fie o inspirație pentru alte femei.

Cu toate acestea, există si reversul medaliei. Colegi, competitori sau pur și simplu bărbați pe care îi întâlnește sau care îi scriu pe internet o acuză că imaginea ei ar fi una falsa.
Deloc surprinzător, Peyton are foarte multe cliente ce au mai mare încredere să vină la un mecanic auto femeie.

„Ële știu și au încredere că nu voi încerca să le trag în piept sau să le iau mai mulți bani, doar pentru că sunt femei și nu se pricep la mașini.”

Într-un clip recent, pentru a pune capăt comentariilor răutăcioase, Peyton a făcut o demonstrație, schimbând o piesă la o mașină.