Micuțul  a fost abandonat de mama lui într-un coș roz de plastic, lângă templul Sriboonrung, și a fost găsit de un agent de pază, care l-a dus unui călugăr să aibă grijă de el. „Este treaba mea să am grijă de orice om care are nevoie de ajutor și mă voi asigura că acest bebeluș va avea o viață bună și va primi dragostea de care are nevoie”, a spus călugărul, care l-a luat în grijă. Acesta susține că are pregătirea necesară să crească un copil, întrucât el mai este tatăl unui copil abandonat.

Deși vârsta și genul bebelușului nu au fost dezvăluite, călugării l-au numit Adwan, precizând că nu au găsit nici un bilețel cu informații despre acesta.

Copilul are deja șase luni de când locuiește la templu și a devenit o adevărate celebritate. Localnicii vin zilnic la lăcașul sfânt ca să se joace cu micuțul. „Noi știm că acest călugăr este un om bun și aici copilul este în siguranță până când autoritățiile îi vor găsi o casă permanentă”, a declarat o femeie din sat.

Cu toate acestea, călugărul spune că nu are nici o problemă să aibă grijă de copil. „Nu e nici o problemă pentru mine. De fapt, este datoria mea să protejez acest copil. Când trebuie să merg să-mi îndeplinesc atribuțiile pentru templu, fiul meu are grijă de bebeluș, bunăstarea copilului, fiind astfel asigurată”, a spus călugărul.

Mai mult, povestea bebelușului i-a fermecat pe localnici care l-au comparat pe Adwan cu Moise, care potrivit Bibliei,  a fost pus într-un coș de mama lui și ascuns printre  trestiile înalte, crescute de-a lungul Nilului, ca să nu fie ucis de egipteni. Astfel, Moise a fost găsit chiar de fiica Faraonului, care l-a salvat.