Metoda lui nu este tocmai una obișnuită și pe mulți i-ar face să vomite. Dave Murphy susține că în fiecare dimineață bea câte un pahar din propria urină. Ba mai mult, el se spală și pe față cu ea. Bărbatul susține că această „terapie a urinii” l-a ajutat să dea jos 50 de kilograme și îl păstrează sănătos.
Experimentul lui a început în 2012, când a reușit să surpaviețuiască 30 de zile bând doar urină. Acesta susține că la început o ținea în frigider și o consuma rece, însă acum o preferă caldă.
„După ce îmi beau urina, mă simt mai sănătos și mai în formă decât am fost vreodată. Am reușit să slăbesc 50 de kilograme. În plus, nici nu mai trebuie să cheltuiesc așa mulți bani ca să supraviețuiesc. Pentru că de când beau urină, nu prea mai am nevoie să mănânc așa multe alimente”, spune bărbatul, tată a unei fete de 25 de ani, și un băiat de 21 de ani.

„Ca oameni, noi, de fapt nu trebuie să consumăm așa mult. Urina ne poate ajuta să reducem cantitatea de mâncare, pentru că aceasta conține tot ce are nevoie un organism”, a mai aduăugat acesta.
Dave susține că își hidratează fața tot cu urină, spălându-se cu ea pe față, spunând că aceasta are efect anti-îmbătrânire. „Ridurile mele au dispărut de când am început să folosesc urina pentru hidratarea feței”, a mai spus acesta pentru publicația britanică Metro.