Maureen Leathley dansează din 1938 de la vârsta de 12 ani, când mama ei avea trei joburi pentru a reuși să-i plătească cursurile și încă practică baletul, în mod regulat,  și după 79 de ani de activitate.

Aceasta merge în sala de dans de cinci ori pe săptămână pentru a se antrena, iar efortul ei este cu atât mai uimitor, cu cât aceasta a fost diagnosticată recent cu demență. Deși se află în primele stadii ale bolii, Maureen a întrecut toate așteptările mediciilor și încă își execută perfect mișcările.

Maureen Leathley este cea mai în vârstă balerinăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„Mama mea a muncit foarte mult ca să-mi plătească orele de balet. Era o ospătăriță foarte bună. Noi nu eram o familie bogată, așa că mi-a schimbat viața pentru că m-a lăsat să dansez. Iubesc tot ce are legătură cu baletul. Am fost norocoasă să dansez pe toate scenele din toate țările lumii. Nu mai îmi amintesc toate spectacolele, dar știu că de multe ori nu mi se potriveau costumele, dar trebuia să fac în așa fel încât să intru în ele”, povestește femeia.

„Dacă la unele spectacole aveam nevoie de mai mulți dansatori, mă duceam lângă o școală de dans, alegeam câțiva dintre cei mai buni dansatori ai lor și îi învățam coregrafia în noaptea dinainte show-ului”, a mai spus Maureen, care a fost primă balerină.

Pensionara, care se întreține singură,  și-a condus propria școală de dans și a realizat coregrafia multor show-uri în timp ce avea spectacole în țară.  Aceasta nu s-a măritat niciodată și nu are copii.