„Se spune că pentru a fi fericiți trebuie să ne bucurăm de ce avem. Căci, indiferent de ce ne scoate în cale destinul, bucuriile sunt întotdeauna aproape de noi. Trebuie doar să le observăm și să le apreciem cum se cuvine. Pentru mine, acum, cea mai mare bucurie este că mai pot spune din inimă „mama”.

Mama este un înger pentru mine

Se numește Aurelia Spiridon și locuiește în Roșiorii de Vede. Recent a atins frumoasa vârstă de 80 de ani. Iar mie nu-mi vine să cred că a trecut atâta vreme peste noi. Pentru mine este, pur și simplu, mama! Este cea mai dragă ființă și modelul meu în viață. Mi-a fost alături, în fiecare clipă, de când am deschis ochii în lumea asta, neîncetat. A știut întodeauna să găsească un alint și o vorbă bună și să-și lase umărul umezit de lacrimile mele, la necaz. Da, sunt unica ei fiică, iar ea este și va rămâne pentru mine unică, din toate punctele de vedere. Și nu am avut o viață ușoară niciuna dintre noi. Dar, datorită ei, am reușit să trecem peste orice obstacol cu zâmbetul pe buze și cu credință în Dumnezeu.

Nicăieri nu-i mai bine

A făcut o mulțime de sacrificii doar ca să-mi fie mie bine și să nu duc lipsă de nimic. Eu, la rândul meu, am reușit s-o fac să fie mândră de mine. Chipul mamei mele e brăzdat de bătrânețe, de muncă, de singurătate. Cu toate astea, căldura și bunătatea sufletului i-au rămas neschimbate. În ciuda vârstei, reușeste să ne surprindă de fiecare dată când îi trecem pragul. Ne întâmpină cu zâmbetul pe buze, cu bucate alese, ne răsfață cu dulcețuri și bunătăți preparate din propria grădină, cum numai ea știe să facă.

Mama este un înger. Îi place să ne audă povestind câte-n lună și-n stele, să ne dea sfaturi. Are o viață activă, multe prietene, e optimistă și mereu la curent cu tot ce se întâmplă. Ba chiar găsește puterea să se implice în acte caritabile pentru bătrâni defavorizați și singuri. E un exemplu atât pentru noi, cât și pentru vecini și cunoscuți. E cea mai fericită atunci când reușește să bucure, să facă o faptă bună. Iar asemenea oameni trebuie prețuiți și iubiți.

Au înțeles asta și băieții mei, Liviu și Doru, nepoții ei dragi, precum și strănepoții, Maria și Andrei. Și, de ziua bunicei lor dragi, i-au fost alături cu toții. A primit un tort delicios și florile ei preferate, laolaltă cu toată dragostea și prețuirea nostră. Dorim să o avem alături de noi încă mulți ani de-acum încolo, s-o bucurăm și să ne bucure, la fel ca și până acum.”

Sursa foto: 123rf.com