Miguel Guzmán, stăpânul lui Capitan, a murit în anul 2006. Câinele lui a fugit de acasă câteva luni mai târziu. Văduva bărbatului a fost uimită să-l găsească pe Capitan plângând lângă mormântul soțului ei, când a mers la cimitir să-i pună flori. Femeia și fiul ei, Damian, au încercat să-l ia pe patruped acasă, de câteva ori, dar nu a fost chip să-l convingă să plece de acolo și să meargă cu ei acasă. În cele din urmă, au înțeles că indiferent ce ar face nu vor reuși să umple golul lăsat în inima patrupedului de moartea stăpânului său iubit și l-au lăsat să stea acolo. „ Au încercat să-l ia acasă, dar s-a întors la stăpânul lui” , a spus un angajat al cimitirului.

Nota-20379-perrito-cuida-la-tumba-de-su-dueno-desde-hace-10-anosSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Loialitatea incredibilă a lui Capitan a făcut furori în 2012 în ziarele locale din Argentina. Deși au trecut cinci ani de atunci, jurnaliștii au fost șocați când au mers la mormânt și au văzut că acesta încă trăiește și tot nu pleacă de lângă mormânt.

Citește și: 25 de ani de la moartea Andei Călugăreanu. Ce se întâmplă astăzi la mormântul regretatei artiste

Capitan are acum 15 ani și și-a pierdut vederea

De-a lungul aniilor, cățelul a câștigat inimile și respectul oameniilor  din cimitir și al angajațiilor de acolo, care au grijă să-i aducă zilnic mâncare și să fie vaccinat în fiecare an. El este cel mai iubit cățel din satul argentinian Carloz Paz.  Patrupedul a împlinit recent 15 ani,  și-a pierdut aproape complet vederea și abia mai poate să meargă, dar încă așteaptă lângă mormântul lui Miguel clipa în care cei doi vor fi din nou împreună. În mod periodic, vin medici veterinari să-l vadă și să-l îngrijească, însă aceștia spun că nu au cum să-i domolească durerea lăsată de dispariția stăpânului, fiind uimiți că Capitan a ales să-și trăiască aproape toată viața lângă stăpânul său decedat.

„Nu avem nici cea mai mică ideea cum a găsit mormântul stăpânului lui, pentru că acesta nu a murit în Carlos Paz, ci în Cordoba. De acolo a fost adus în sat și dus direct la cimitir. EL nu a apucat să se întoarcă acasă și să-și revadă cățelul”, a declarat Héctor Banegas, un fost angajat al cimitirului Carlos Paz pentru ziarul La Opinion.

Povestea lui Capitan amintește de filmul „Hachiko: Povestea unui câine”

„Marele mister este cum a reușit Capitan să nu-i uite mirosul stăpânului lui luni întregi după moartea lui. Cred că îi simte spiritul, a fost o conexiune puternică între ei care l-a adus la mormânt”, a mai spus acesta.

De altfel, Aldo Cecchi, care este dresor de câini de 25 de ani, a declarat în presa locală că povestea lui Capitan este dovadă că patrupezii sunt legație de energia stăpânilor lor.

Capitan demonstrează încă o dată că viața bate filmul, amintind de  „Hachiko: Povestea unui câine” , pelicula ce relatează prietenia profundă dintre Ueno, un profesor universitar deosebit interpretat de Richard  Gere,  si Hachiko, un câine din rasa Akita, abandonat într-o gară, pe care profesorul îi ia acasă. Patrupedul dă dovadă de un devotament profund față de stăpânul lui, așteptându-l în fiecare zi în fața gării, să se întoarcă de la școală, chiar și după moartea acestuia.

Citește și: