„Briza mângâietoare, aerul sărat, nisipul fin și șoaptele valurilor ne mângâie cu atâta tandrețe de fiecare dată, încât e aproape imposibil ca, la întoarcerea acasă, marea să nu trezească în noi nostalgia zilelor însorite. La orice vârstă, vacanțele petrecute pe litoral sunt experiențe unice, de neuitat. Ascultând „muzica” valurilor înspumate, privind răsăritul soarelui, în timp ce nisipul cald îmi răsfăța tălpile, mi-am dat seama că sunt cu adevărat fericită. Eram acolo lângă cei dragi sufletului meu și aveam parte de tot ce-mi puteam dori. Am realizat că ne trebuie atât de puțin pentru a simți fericirea!

Viața lovește uneori cu putere

Abia după ce am cunoscut-o pe tanti Aurica, am început să privesc viața cu alți ochi. Ea și soțul ei ne-au primit cu brațele deschise și au fost niște gazde impecabile. Veselia și amabilitatea lor nu trădau în niciun fel necazurile prin care au trecut. Și, poate că alte greutăți se pot depăși mai ușor, însă pierderea unui copil e un moment dificil, o cumpănă. Aveau doi băieți și o singură fată, pe care o boală nemiloasă le-a răpit-o la numai o lună după ce a fost diagnosticată.

În loc să-și plângă de milă, cum ar fi făcut mulți în situația lor, tanti Aurica și soțul ei au luat în grijă câțiva oameni fără adăpost, uitați de lume. Le-au oferit un acoperiș deasupra capului, hrană și, ce e cel mai important, dragostea și căldura unei familii. Iar Dumnezeu le-a răsplătit faptele bune, căci, din păcate, sunt prea puțini aceia care fac astfel de gesturi. Ascultând-o pe tanti Aurica, am primit o lecție de viață. Tot ceea ce mi se părea banal, cuvenit, firesc, de atunci s-a transformat într-o avere pentru mine.

Lângă cei dragi suntem în siguranță

Această experiență m-a făcut să-mi dau seama că a trăi cele mai frumoase clipe nu înseamnă neapărat să te afli în cine știe ce colț exotic al lumii, să ai bani cu nemiluita sau să te scalzi în lux. Ceea ce contează cu adevărat este să-i ai pe cei dragi alături, oriunde te-ai afla. Dragostea lor ne oferă siguranță, încredere și ne ajută să ne simțim fericiți. Cele câteva zile pe țărmul mării ne-au reîncărcat bateriile pentru tot anul. În fiecare dimineață eram pe plajă, măcar și pentru o plimbare.

Vremea a ținut cu noi și ne-am simțit extraordinar. Nu ne-am bronzat foarte tare, cum ne-am fi dorit, dar ieșirile la restaurante, la terase, plimbările de seară, ne-au unit și ne-au dat ocazia să fim împreună, să ne dăm seama de cât de bogați suntem. Am râs mult, am petrecut, căci astfel de clipe sunt rare și merită să profităm din plin de ele. Sunt amintiri frumoase, neprețuite, pe care le poți trăi numai alături de cei dragi.”

Sursa foto: 123rf.com