Totul a început într-o seară frumoasă de vară târzie, în septembrie 1986, când doi tineri au descoperit un băiețel nou-născut într-o cutie de carton.  Acesta se afla pe scările organizației „Salvation Army bin”. Cei doi l-au luat acasă și au anunțat autoritățile.

Poliția a demarat imediat o investigația și, s-a aflat că o femeie însărcinată fusese văzută în acea zonă. Însă, nu au reușit să afle prea multe, astfel micuțul a fost lăsat în grija asistenților maternali. După câteva luni, a fost adoptat de o familie iubitoare din Idaho, unde a crescut alături de două surori, bucurându-se de o copilărie frumoasă. Astăzi, Benjamin Tveidt, în vârstă de 31 de ani, este sergent, în Garda Națională din Idaho. Este un trăgător de elită care a avut două  misiuni în Irak.

Bărbatul a povestit pentru ABC că avea doar 11 ani, când tatăl lui i-a spus că a fost adoptat. „Nu l-am crezut la început. Am fost devastat”, își amintește acesta. Apoi, a aflat că a fost abandonat de mama lui într-o cutie de carton. „Părinții mei mi-au arătat articolele decupate din ziare din ziua în care fusesem găsit, pe care le păstraseră. La fel şi brăţara pe care am primit-o în spital. Tot nu am crezut. I-am întrebat dacă e o glumă”, mai spus bărbatul.

Citește și: A stat câteva luni în comă și când s-a trezit era căsătorită cu străin, despre care nu știa absolut nimic. Ce s-a întâmplat

Benjamin Tveidt a aflat la 11 ani că a fost adoptat

Vestea a fost una destul de șocantă pentru Benjamin, care de atunci, a avut o misiune clară: să descopere de unde e,  să afle identitatea părinţilor biologici și motivul pentru care a fost părăsit.

Tveidt a intrat în legătură cu Cece Moore, de profesie genealog. Aceasta a prelevat mostre din AND-ul lui şi le-a introdus în mai multe baze naţionale de date, sperând să găsească ceva despre identitatea mamei.

Căutarea a început să scoată la lumină rude îndepărtate. Însă, după câteva zile au găsit o potrivire perfectă cu ADN-ul lui Tveidt, la care acesta nici nu se gândea, în arhiva armatei : tatăl biologic. Surpriza a fost cu atât mai mare, când a aflat că și tatăl lui a lucrat în armată. Avea 47 de ani când s-a născut Benjamin, şi şi-a trăit toată viaţa la mai puţin de 20 de minute de casa lui Moore.

“Este un om pe nume Richard Blanchfield. Are o istorie incredibilă. Nu este un simplu veteran din Vietnam, ci un erou de război decorat”, a spus Benjamin.

„Când mi-a spus, m-am simțit de parcă m-a lovit un fulger. Să descoper că o rudă de a mea se află atât de aproape de mine, m-a surprins. Mă simțeam de parcă aterizasem pe lună și descoperisem extratereștrii”, a mai spus acesta.

Tânărul de 31 de ani, nu a mai stat pe gânduri și și-a făcut curaj să meargă să-și întâlnească tatăl. L-a sunat, iar apoi a condus până la el, unde tatăl lui biologic l-a primit cu foarte multă căldură, întâlnirea fiind una extrem de emoționantă.

Foto: captura ABC News

Și-a întâlnit tatăl biologic, la 31 de ani

Benjamin Tveidt  a aflat că amândoi s-au înrolat în armată  la vârsta de 18 ani. Richard i-a povestit totul despre cariera lui în armată. În mod ironic, în timpul serviciului său militar, misiunea lui era să ajute la salvarea copiilor abandonați în Vietnam. Apoi, i-a mărturisit că dacă ar fi ştiut de existenţa lui, nu ar fi acceptat niciodată ca fiul lui să ajungă în grija unor străini, ceea ce pentru Tveidt a fost o mare ușurare.

„Sentimentul  acela de respingere pe care l-am simțit atâția ani din cauză că am fost abandonat, a dispărut în momentul în care am aflat că eram acceptat și dorit. Mi-a ridicat o greutate de pe umeri și de pe piept. Acum nu pot să mă mai bag supărat în pat”, a mai spus acesta.

Despre mama biologică a lui Benjamin nu a putut spune prea multe. S-au cunoscut într-un bar, cu 32 de ani în urmă, iar ea se află într-o relație dificilă, însă după seara petrecută împreună nu s-au mai văzut și nici nu au păstrat legătura.

Mama biologică a refuzat să se întâlnească cu el

Împreună cu Cece Moore, Benjamin a continuat căutarile să afle cine e și mama lui. După luni de eliminat posibile piste, Cece a găsit două femei care se potriveau cu ADN-ul lui, două surori, dintre care, în mod evident, una îi era mamă și una mătușă. El le-a contactat, iar una dintre cele două femei i-a spus clar că ele nu vor să aibă nimic de-a face cu el.

La scurt timp după încheierea apelului, Tveidt a primit un apel nou. La celălalt capăt, o voce feminină îl ruga să nu le mai contacteze niciodată.  “Mi-a spus să mă întorc de unde am venit, să îmi iubesc familia şi pe cei care m-au crescut. Reacţia ei mă face să cred că ea este cea care m-a născut”, a povestit el.

Cu toate acestea, Tveidt este fericit că a câștigat un tată și i-a povestit acestuia discuția pe care a avut-o cu cele două femei, iar cuvintele tatălui său l-au consolat din nou.

“Eşti un om minunat. Acum ai o familie şi mai mare. Mi-am trăit viaţa neştiind ce cadou extraordinar primisem. Am fost orb timp de 30 de ani.Te iubesc, fiule”, i-a spus Richard.

Citește și: