„Mi-a plăcut întotdeauna să am în jurul meu mulți prieteni, să ne distrăm împreună. Niciodată, însă, nu am tânjit după un prieten, după o jumătate a sufletului. Simțeam că a mă implica într-o relație în doi ar fi însemnat să mă privez de libertate, să-mi limitez posibilitățile. Prin urmare, îi ironizam și pe cei de vârsta mea, care se implicau în relații de cuplu. Și asta pentru că aveam impresia că se unesc numai din motive strict intime și pentru nimic altceva. Chiar aveam exemplul celei mai bune prietene de-ale mele. Se chinuia alături de prietenul ei, numai pentru că apucaseră să facă dragoste și îi era rușine să nu mai fie împreună cu el, chiar dacă el se purta foarte urât cu ea uneori.

Iubirea te face din om neom

La un moment dat, în penultimul an de facultate, m-am trezit singura fată singură. Toată lumea se prezenta la diverse evenimente perechi-perechi, numai eu solo. Ajunsesem chiar să iau cu mine, de complezență, colegi sau amici, numai ca să evit întrebările și privirile stânjenitoare. De atunci, am început să mă gândesc serios la a avea pe cineva lângă mine, măcar și pentru că asta era regula universal acceptată. Am încercat de câteva ori, cu diverși amici, dar nu a fost să fie. Niciunul nu mă accepta așa cum sunt și avea pretenții tot mai mari pe parcurs. Chiar nu reușeam să înțeleg cum simt prietenele mele fluturași în stomac și fiori de emoție. Pe mine mă lăsa rece orice personaj. Dar, la nunta unei verișoare, situația s-a schimbat. În fața bisericii, așteptând să intrăm la cununie, am zărit, în alt grup de nuntași, un tip interesant. Se vedea clar că nici eu nu îi eram indiferentă. Am intrat în vorbă, pe motiv că nu au miresele voie să se vadă. Ei bine, când i-am auzit vocea, după ce i-am privit chipul luminat de un zâmbet larg, am înțeles cum e cu fluturașii și fiorii.

Fără sacrificii, nu putem trăi

Așa se face că am luat parte la două nunți într-o singură seară. De atunci, adică de 4 ani, nu m-am mai despărțit de Șerban. În ciuda distanțelor mari, a unor obstacole aparent de netrecut la început, iubirea a crescut în noi cu fiecare zi tot mai mult. Am uitat să-ți spun că Șerban era stabilit în Austria. Știi cum e să-ți petreci sfârșiturile de săptămână tot la drum? Numai ca să petreci câteva ore în compania omului iubit? Nu e deloc ușor să furi câte o oră din programul de muncă, la serviciu, ca să-i fii alături celui care a venit să te viziteze. E greu, dar merită. Iubirea te face să poți. Cu toate astea, indiferent de situație, chiar și pentru o secundă merită să te sacrifici. Nu aș fi crezut vreodată că voi spune asta, dar iubirea chiar te poate face să-ți dai și viața pentru jumătatea ta. Șerban va afla ceea ce simt cu adevărat abia acum, din revista mea de suflet. Și sper că va fi fericit să știe că îi sunt răsplătite eforturile de atâția ani.”

Sursa foto: 123rf.com