Mi-am găsit iubirea la locul de muncă

“ Până nu cu multă vreme în urmă eram convinsă că iubirea există doar în filme. Dacă cineva mi-ar fi spus că la 33 de ani mă voi îndrăgosti ca o adolescentă visătoare, i-aş fi râs în faţă. Şi asta mai ales pentru că ştiam că timpul meu era împărţit între muncă şi casă. Nu-mi permiteam să pierd vremea ieşind în lume. Mai ales ca să întâlnesc pe cineva. Mă simţeam şi aşa destul de prost după o căsnicie ratată. A fost sortită eşecului încă de la început. Iar în urma ei nu am rămas decât cu singura rază de lumină a vieţii de cuplu, fetiţa mea. Când mă aşteptam mai puţin, a răsărit soarele şi pe strada mea. Am obţinut un nou loc de muncă, iar viaţa mea părea să capete iarăşi un sens.

Mai bine mai târziu decât niciodată

Aici l-am cunoscut pe el. Bărbatul de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Fără să bănuiesc măcar că îmi va fi mai târziu soţ. Îmi tresălta inima când îl zăream. Însă el, în afară de un politicos «sărut-mâna» sau «bună dimineaţa», nu discuta prea mult cu mine. Pentru el nu eram decât o tipă serioasă. Care nu vorbea orice şi cu oricine. Care nu avea ce să vadă la un tip şters cum se considera el. De fapt, amândoi eşuaserăm, precum două corăbii, în prima călătorie pe marea vieţii. Și nu mai aveam curajul să încercăm încă o dată, în speranţa că ne vom găsi jumătatea mult visată, colacul de salvare.

Dar, odată cu trecerea timpului, ne-am apropiat tot mai mult. Am ajuns să ne împrietenim. Cu fiecare zi, descopeream în noi din ce în ce mai multe asemănări. Pentru ca, la un moment dat, să ne dăm seama că suntem făcuţi unul pentru celălalt. Că suntem suflete pereche. Acum, după ce ne-am mutat de mult împreună, nu concepem viaţa unul fără celălalt. Știm că am găsit iubirea la locul de muncă. Și iubirea adevărată! Și facem totul să păstram vie flacăra de la început, în prezent poate mai puternică decât atunci.

Ne-a dat bătaie de cap

Dacă relaţia mea cu el îmi aducea fericirea mult visată, modul în care începuse să se poarte fetiţa mea mă îngrijora. Era obişnuită să o aibă pe mami toată, doar pentru ea. Și, dintr-o dată, a apărut cineva în viaţa lor care i-o răpea. Deşi în clasa întâi, era la început foarte geloasă pe intrusul cu care era nevoită să împartă dragostea mamei. Până şi la cununia civilă a stat mereu supărată. A întrebat apoi: «pe mine de ce nu m-a întrebat doamna aceea dacă vreau?». Însă răbdarea lui a făcut ca micuța mea să fie acum geloasă pe mine. Căci eu îl am la serviciu, iar ea trebuie să-l aibă acasă doar pentru ea. Este un tată ideal, iar pentru mine, ca soţ, este bărbatul visurilor mele : atent, iubitor, ştie să primească şi să ofere iubire, mă acceptă aşa cum sunt şi asta îmi este deajuns.”

Sursa foto: Shutterstock