Pe Gigi l-am cunoscut când aveam 16 ani. A fost primul și singurul meu bărbat, soțul și tatăl copiilor mei. Dacă aș fi avut vreun pic de experiență, poate mi-aș fi dat seama ce hram poartă. Acum, trebuie să îi suport abuzurile…

Eu sunt Carmen, o femeie trecută de 30 ani cu o viață ca un film. M-am gândit mult timp dacă să vă scriu sau nu. Până la urmă, am ajuns la concluzia că povestea mea ar putea fi utilă pentru alte femei care se simt, ca și mine, prizoniere în relații toxice. Nu știu dacă există soluții, nici nu știu unde să le caut.

Am crescut într-o familie în care scandalurile și bătăile erau la ordinea zilei. Tata era sergent în armată, mama – vânzătoare. În fiecare seară, tata ajungea de la unitate beat și o acuza pe mama că îl înșela. Eu și fratele meu ne ascundeam în lada de la pat.

Ne era tare frică de el. Stăteam acolo ghemuiți și ne țineam strâns în brațe când auzeam loviturile pe care i le aplica fără milă. Mama încerca să își ascundă vânătăile sub eșarfă sau haine cu mâneci lungi, deși era vară.

Coșmarul s-a încheiat într-o zi când a venit bunicul în vizită la noi. Eu și Costi eram, ca de obicei, în lada patului. Tata o lovea pe mama cu picioa­rele. Ea era întinsă pe covor și îi curgea sânge din nas.

Bunicul a intrat și a surprins scena. Văzându-și fata aproape omorâtă de lovituri, l-a luat pe tata de gât și l-a aruncat pe geamul care era deschis. Locuiam la etajul 1.

Nu a murit, dar a rămas într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții. La amenințările bunicului că îl va omorî, a declarat că s-a aruncat singur după ce a bătut-o pe mama.

A renunțat la dreptul lui la apartament, iar eu împreună cu mama și Costi ne-am recăpătat liniștea.
Bunicul a hotărât că nu puteam rămâne în acea casă în care aveam atâtea amintiri neplăcute. Așa că a găsit o familie cu care să facem shimb de casă. Diferența de bani a plătit-o el. Când părea că lucrurile au intrat în normal, a apărut un bărbat în viața mamei. Zugravul care venise să ne re­no­veze noua casă a început să rămână peste noapte la noi. Eu eram deja mărișoară, aveam 13 ani. Poate nu m-ar fi deranjat ca mama să își refacă viața, dar mi se părea prea devreme. În plus, bărbatul acela ieșea din baie doar cu un prosop în jurul taliei, iar mama nu se arăta deloc de­ranjată de comportamentul lui. Mă trimitea în camera mea, la „lecții“.

După un timp, ne-a dat vestea că se recăsătorea. Numai că aștepta ceva. Bărbatul era căsătorit și avea, la rândul său, doi copii. Urma să divorțeze de soție, apoi să se însoare cu mama. Îmi doream să fug departe, în lumea mare, să nu mai aud vreodată de părinți. Avusesem doar dezamăgiri din partea lor. Din păcate, nu aveam unde să mă duc. Am așteptat să termin școala generală. Din cauza problemelor de acasă, nu aveam note mari. Eram codașa clasei. Profesorii îmi spuneau că sunt dotată cu o inteliență superioară, dar leneșă. Nimeni nu știa prin ce treceam eu. Am intrat la un liceu rău famat, la seral. Era varianta ideală pentru mine.

Îmi doream să lucrez, să am banii mei. Abia împlinisem 16 ani când m-am angajat ca picoliță la un restaurant. Am început cu munca de jos. Spălam pe jos, toalete, ștergeam mesele, dar nu mă deranja. Aș fi făcut orice doar să nu depind de mama și tatăl meu vitreg.

La restaurant l-am cunoscut pe Gigi, un taximetrist care a venit să comande o ciorbă de burtă. Pentru că ospătărița se simțea rău, am luat eu comanda.
— Domnișoară, vreau o ciorbă de burtă să îmi meargă la inimă!
— Altceva mai doriți?
— Aș vrea să stai aici, lângă mine, să mâncăm împreună!
— Nu am voie. Sunt în timpul programului.
— Înțeleg. Vrei să ieșim la o pizza când termini? Până atunci mai fac și eu câteva curse, ca să fac rost de bani.

Mi-a făcut cu ochiul, iar eu am zâmbit. Arăta îngrijit, avea unghiile tăiate, purta o cămasă călcată la dungă. Am apreciat sinceritatea lui și faptul că înțelegea. Nu auzisem niciodată la un bărbat cuvântul „înțeleg“. Așa că am acceptat.

La ora de închidere, mă aștepta în fața restaurantului cu mașina. Mi-a spus că la ora aceea toate pizzeriile erau închise, dar luase una din drum. M-a invitat la el acasă.
— Să o mâncăm împreună!

Aveam îndoieli. Îmi era frică să merg în casa unui necunoscut. Tonul lui Gigi m-a convins.
— Dragă Carmen, deja ești în mașina mea. Dacă aș vrea să îți fac vreun rău, crezi că nu aș putea? Dar nu asta vreau.
— Atunci ce vrei de la mine?
— Doar să ne cunoaștem mai bine, să mâncăm împreună și apoi te duc acasă, O.K.?
— O.K.

Așa cum a spus, nu a încercat nici măcar să mă atingă în acea noapte. Am mâncat, am râs împreună de glumele lui, apoi s-a oferit să mă ducă acasă. El locuia la curte. În aceeași casă locuiau și fratele său cu soția și copilul lor, dar aveau intrare separată.
— Vrei să te duc acasă, ori rămâi să dormi aici?
M-am gândit puțin la atmosfera de acasă. Era mult mai bine la el. Aveam liniștea după care tânjisem atâția ani.
— Dacă vrei doar să dormim, rămân.
— Promit!

Dacă vrei să îți satisfaci fanteziile sexuale, poți să te duci să plătești pentru ele. Eu nu le pot accepta!

Am adormit îmbrățișați. A doua zi, m-a dus acasă. L-am prezentat mamei și tatălui vitreg. Aceștia s-au bucurat că aveam un prieten. Abia așteptau să scape de mine.

Gigi îmi demonstra în fiecare zi că pot să am încredere în el. După o lună, am făcut pentru prima dată dragoste. Și tot de atunci am decis că era mai bine pentru mine să rămân în casa lui. Când nu eram la muncă făceam curățenie în casă și în curte, găteam și spălam. O mai ajutam uneori pe cumnata lui Gigi cu copilul. Familia lui era încântată de mine. Gigi, la fel. Un singur lucru mă deranja. Iubitul meu încerca să își satisfacă tot felul de fantezii atunci când eram în pat, iar eu refuzam mereu. Îmi spunea că s-ar fi simțit împlinit lângă mine dacă aș fi fost de acord să facem sex oral și anal.
— Niciodată nu voi face asta! Am fost domnișoară când am venit la tine! Pentru mine înseamnă că nu mă respecți dacă îmi ceri asemenea lucruri.
— Ba da, te respect. Dar mă gândesc mereu. Dacă te-aș lua de nevastă ai accepta?
— Nu.
— De ce? Îți demonstrez că te iubesc. Nu ești o aventură.
— Dacă vrei să îți satisfaci fanteziile, poți să te duci să plătești pentru ele. Eu nu pot accepta.
— Bine!

Am crezut că a înțeles. În vara în care am împlinit 21 de ani ne-am căsătorit. Eram o mireasă tânără și, credeam eu, fericită. Eram deja însărcinată în luna a șasea cu primul nostru copil. Nu aveam ce să îi reproșez lui Gigi. Ne certam rar, dar nu ne-am jignit niciodată, nu m-a lovit, aducea bani acasă. Eu am renunțat la serviciu ca să am grijă de copil.

Oricum Gigi era puțin gelos, dar atunci credeam că dragostea îi stârnea acele sentimente. A venit pe lume și al doilea copil, la trei ani după primul. Cheltuielile au crescut, iar salariul lui de taximetrist nu ne mai ajungea. Soțul meu mi-a spus că urma să plece din țară.
— Cum o să mă descurc singură, cu copiii?
— O să vă trimit bani. Iar de Sărbători o să vin acasă.

Am acceptat greu plecarea lui, dar aveam nevoie de bani. De când a plecat în Italia, soțul meu s-a schimbat radical. Vorbeam zilnic pe Skype. Seara, după ce adormeam copiii, îmi cerea să mă dezbrac ca să mă vadă goală. Avea grijă să mă atenționeze mereu:
— Să nu cumva să mă înșeli că te omor!
— Nu mai ai încredere în mine?
— Nu.

Bărbatul care îmi era soț, tatăl copiilor mei, m-a violat în cel mai barbar mod cu putință! După ce a adormit, mi-am luat copiii și am plecat la mama…

Am plâns mult, pentru că nu înțelegeam ce se întâmpla cu el. Am crezut că din cauza distanței se simțea nesigur. Așteptam să vină acasă de Sărbători ca să lămurim situația. A venit, dar nu ca să lămurim. Mi-a distrus viața definitiv.

Într-o noapte, a luat un cuțit și, sub amenințări, mi-a zis că, dacă nu făceam tot ce spunea el, urma să mă omoare. Mi-a cerut să facem sex anal, oral, a folosit lovituri și obiecte. Efectiv, bărbatul care îmi era soț, tatăl copiilor mei, m-a violat în cel mai barbar mod cu putință.

După ce a adormit, epuizat după tot ce îmi făcuse, mi-am luat copiii și am plecat la casa mamei mele. I-am povestit ce am pățit, implorând-o să mă ajute. Tatăl vitreg, care a auzit toată discuția din camera alăturată, mi-a spus:
— Aici nu e hotel!

Nu aveam unde să merg, nici bani să mă descurc. Am fost nevoită să mă întorc în casa lui Gigi. El și-a cerut iertare și mi-a mărturisit că în Italia a început să se drogheze.

Mi-a promis că va renunța dacă nu îl părăsesc. Nu știu ce voi face, dar în acest moment al vieții mele mă simt lipsită de speranță. Nu am niciun ajutor de nicăieri și trăiesc doar pentru a-mi crește copiii.

Citește și:Întâmplări adevărate: “Ca amantă mă atrăgea, ca soție mă lasă rece…”