A pățit-o pe propria piele un bărbat, un tată din Cheshire, Marea Britanie. Karl Pollard, în vârstă de 46 de ani, a aflat cu durere că mama lui a fost diagnosticată cu o formă foarte agresivă de cancer pulmonar. N-a stat pe gânduri, știind că zilele, orele erau numărate, și și-a luat fiica, pe Stephanie, de 14 ani, pentru a-și vizita mama care trăia în alt oraș.

Soția lui, Kim, a rămas acasă, ea suferind de scleroză multiplă.

Tată și fiică au plecat înspre Travelodge. S-au cazat la un hotel aflat la 20 de minute de casa femeii în singura cameră liberă pe care au găsit-o: un dormitor dublu.

Încă de la cazare, bărbatul a fost privit cu suspiciune de către recepționist, dar nu a băgat în seamă. Avea probleme mult mai mari și gânduri care nu-i dădeau pace.

Ajunși în camera de hotel, tatăl și fiica au început să despacheteze. A fost momentul în care iadul s-a dezlănțuit. La 10 minute după ce au intrat în cameră, cineva a bătut la ușă. Văzându-se brusc față în față cu un polițist, Karl s-a gândit imediat că s-a întâmplat ceva rău ori cu mama, ori cu soția sa. A albit la față înainte ca omul în uniformă să spună ceva.

A căzut cerul și s-a dezlănțuit iadul

În scurt timp, i s-a transmis și motivul vizitei inopinate: nu cumva era pedofil? Angajații hotelului anunțaseră poliția, îngrijorați de faptul că un bărbat în toată firea și o minoră împărțeau o cameră.

Omului pur și simplu nu îi venea a crede ce auzea. Deja starea sa psihică era una labilă, date fiind circumstanțele vizitei. Să mai fie acuzat și că i-ar fi făcut rău propriei fiice era prea mult.

Pur și simplu, lucrurile stăteau așa: într-un minut se spăla pe dinți și în următorul era acuzat de pedofilie.

Mai mult, ca situația să fie și mai stânjenitoare, chiar traumatizantă, Stephanie a fost luată la întrebări fără menajamente. A trebuit să dovedească faptul că bărbatul cu care împărțea camera chiar era tatăl ei.

Din fericire, lucrurile s-au lămurit, iar acuzațiile au fost retrase. Însă Stephanie era în lacrimi, deja traumatizată de experiența prin care trecuse.

Nu e prima oară când angajații acestui hotel apelează la poliție atunci când au astfel de bănuieli. Anul trecut, un alt tată, Craig, a trecut printr-o situație similară, fiind nevoit să demonstreze că fata cu care se cazase era într-adevăr fiica lui în vârstă de 13 ani.

Poliția încurajează un astfel de comportament al angajaților, pentru că, uneori, bănuielile se pot dovedi adevărate, așa că noii salariați sunt școliți să-i recunoască pe eventualii abuzatori sexual.

Anul trecut, numai în Marea Britanie au fost depistate peste 20.000 de cazuri de pedofilie. Acest număr nu include și cazurile în care victimele aveau 16 sau 17 ani.

Vezi și Cum îți ferești copilul de pedofili. Ce trebuie neapărat să știe pentru a nu fi o victimă

Citește și: