„Mda, tocmai spuneam că sînt pentru prima oară în Grecia, în Paralia Katerini, în tranzit spre România. După o zi pe drum, eram moartă de foame. Merg la această terasă/tavernă sau ce o fi ea, de pe malul mării. Mă așez la o masă discretă de 4 persoane, într-un colț. Comand destul de consistent, de vreo 20 de euro. Eu sînt singura persoană single, în jurul meu mese mari, familii. Pentru că sînt obosită, nu mă grăbesc cu mîncarea, beau și un pahar cu vin, mă uit la mare.

La un moment dat, vine o fată cu nota și-mi zice că trebuie să plec pentru că patronul are nevoie de masa mea. Am rămas mască! Nici nu terminasem de mîncat… practic am fost dată afară în timp ce mîncam, așa ceva nici măcar în România nu mi s-a întîmplat. Trîntesc farfuria, îi arunc fetei banii, nu avea nicio vină. Merg să vorbesc cu patronul , individul din fotografie. Explicația lui – am stat prea mult, el are mese de 20 de persoane, nu poate să stea după mine. Plec pur și simplu umilită, aproape plîngînd. La revedere Grecia for ever, prima imagine contează, a două oară nu mai calc”, a povestit, pe pagina ei de Facebook, scriitoarea Adina Popescu. Tot acolo a publicat și fotografii de la fața locului, dar și cu patronul terasei.

Oamenii au încercat să o consoleze și să îi explice, în comentarii, că experiența din Paralia este un caz izolat și că nu asta reprezintă spiritul Greciei. „Ai un ghinon teribil. Așa ceva n-am mai auzit de 20 de ani de când sunt în Grecia (Creta). Nu lăsa un mitocan să îți strice cheful de Grecia. Grecia nu e așa ceva!”, „Nu e Grecia! Sincer nu am fost în Paralia, dar Atena Salonic, Thassos, Pereia, Stavros, Corfu….eu am găsit doar ospitalitate și am fost 7 ani la rând! Îmi pare rău pentru experiența ta! Lipsa de bun simț a unui om nu definește un popor și o țară!”, i-au scris prietenii.

Adina Popescu, scriitoare și jurnalist cultural

Adina Popescu este scriitoare, jurnalist cultural și redactor la publicația „Dilema Veche”. A absolvit Regie de Film, dar cărțile pentru copii au fost marea ei pasiune. Adina Popescu este coordonatoarea revistei „Ordinul Povestitorilor”, înființată în 2015. Prima ei carte pentru copii, „Doar un zbor în jurul lumii”, a apărut în 1999. A mai lansat „Povestiri de pe Calea Moșilor”, „O istorie secretă a Ţării Vampirilor”, „Miriapodul hoinar şi alte poveşti”, „Mari poveşti româneşti pe înţelesul celor mici”, „A venit vacanța cu trenul din Franța” etc.

Costi Ioniță, dezamăgit, și el, de Grecia

În timp ce multe vedete aleg Grecia pentru a-și petrece vacanțele, și au experienșțe minunate, există și persoane publice care se întorc cu un gust amar de acolo. Costi Ioniță a făcut iureș, legat de Thassos. Celebrul compozitor și solist a fost nemulțumit de calitatea apei… la mal: „Aici suntem în Thassos, Massos, figuri fine, altceva. Uitați-vă mizeria. Tot România și litoralul românesc sunt forță”. „Fraților, sunt în Grecia, la mare, na, cică Thassos, frumos, uitați ce mizerabilă este apa. Am venit că așa a fost conjunctura, că altfel tot la noi, la România, aș fi venit. Forza România!”, spune fostul concurent de la „Survivor” într-un filmuleț, pus pe TikTok..

Citește și: Carmen Brumă, prima impresie despre vacanța în Grecia: „Stau în cameră…”

Citește și: VIDEO Costi Ioniță face praf Thassos. Solistul, indignat de ceea ce a găsit la plajă: „Aici suntem în Thassos, Massos, figuri fine”