„Era într-o duminică, pe 10 februarie. Mergeam cu tramvaiul 32. După îndelungi rugăminţi, am cedat în faţa insistenţelor mamei şi buncii de a le însoţi la un unchi, la Bragadiru. Era foarte aglomerat în tramvai. Iar eu bolboroseam nervoasă zeci de reproşuri la adresa celo ce mă făcuseră de ies din casă. Nimic nu-mi convenea. Lumea se înghesuia, se îmbrâncea… În astfel de clipe l-am văzut pe Lucian, în tramvai.

Iubirea vine şi pe şine, în tramvai

Ca să se facă remarcat, auzindu-mi comantariile îmbufnate, Lucian mi-a oferit locul lui, la geam, unde eram mai ferită de îmbulzeală. Jenată oarecum de situaţie, i-am mulţumit politicos, dar am rămas unde eram. Mama însă, a simţit că trebuie să intervină şi a înfiripat o conversaţie cu el. Şi uite-aşa, din glumă în glumă, am ajuns la capătul liniei tramvaiului. La coborâre, cu multă tiumiditate în glas, Lucian şi-a cerut permisiunea de a mai vorbi cu mine şi altă dată. I-am dat numărul meu de telefon, l-a notat în mobilul lui… Eu, neavând mobil atunci, a trebuit să memorez numărul lui: jumătate eu, jumătate mama. Entuziasmată, ca să nu uit numărul lui, la câteva clipe după ce ne-am despărţit, am luat creionul de buze al mamei şi mi-am notat cifrele în palmă. Cum am ajuns la unchiul meu, primul lucru pe care l-am făcut a fost să transcriu numărul pe o foiţă. Seara, la revenirea acasă, l-am sunat. Ceva m-a împins să fac asta. Aşa am stabilit o întâlnire. Marţi seara, pe 12 februarie, a venit la mine la serviciu în vizită. Am stat mult de vorbă şi de atunci ne-am văzut zilnic.

Începutul e întotdeauna mai greu

A trebuit să treacă o bună bucată de vreme până să-mi spună că, de fapt, atunci când a mers cu noi până la capătul tramvaiului, a făcut-o doar de dragul meu, căci normal ar fi trebuit să coboare cu 4 staţii înainte. Şi eu i-am ascuns că fumam în continuare, deşi îi promisesem că renunţ la acest viciu. Am fost împreună la mare şi acolo a început deja să scârţâie relaţia noastră. Mi-a găsit pachetul de ţigări în bagaj. Şi dacă mama şi bunica erau foarte fericite că am găsit un băiat atât de bun, fără vicii, care se poartă frumos cu mine, la întoarcerea din vacanţă Lucian nu mai era la fel.Nu înţelegeam ce se întâmpla atunci. Nu îmi dădeam seama cât de mult a contat pentru el că l-am minţit. Relaţia a continuat timp de 2 ani, însă foarte rece. Văzând şi mama cum stau lucrurile, mi-a interzis să mă mai văd cu el.

Fructul oprit e cel mai gustos

Între timp, m-am angajat ca asistent manager la o firmă de construcţii.Lucram foarte mult şi aveam un program neregulat. Mama ştia că am terminat-o cu Lucian, dar eu îl sunam aproape zilnic. În 6 luni de zile nu ne-am văzut decât de două ori. Evitam întâlnirile faţă în faţă, deşi mă simţeam foarte singură. Mama ajunsese chiar să-mi spună să aleg între ea şi el.  În ciuda faptului că l-am ţinut la distanţă, Lucian nu a cedat. Dimpotrivă, era mai cald ca oricând. Am ajuns să ne petrecem mult timp împreună, dar fără ştirea mamei. Voia şi el să reluăm relaţia. Într-o seară, m-a sunat la serviciu şi m-a rugat să vin urgent la el. Am păcălit-o pe mama că am mult de lucru, că nu ştiu când ajung acasă şi am plecat la Lucian. Am vorbit mult, până în zori, iar de atunci am rămas nedespărţiţi. A acceptat şi mama situaţia, cu chiu cu vai.

Dragoste cu năbădăi

Făceam deja planuri de nuntă în secret. Atunci am aflat că sunt însărcinată. Eram fericită şi speriată în acelaşi timp. Nu ştiam cum vor reacţiona totţi: Lucian, mama, bunica, părinţii lui… Am repetat testu şi l-am sunat să-i dau vestea cea mare. A avut nevoie de două luni de gândire, pentru ca apoi să-mi spună că nu trebuie să ţin copilul. Am plâns mult, l-am implorat să se răzgândească… Eu aveam 22 de ani, iar el 26. Ce aveam de pierdut? Era timpul să ne gândim serios la viitor. În final, ne-am hotărât să mergem mai departe. Abia în ziua de Florii i-am spus şi mamei mele. Nici nu m-aş fi gândit că va reacţiona atât de frumos. Nunta a avut loc pe 2 iulie, după 4 ani, iar pe 4 noiembrie a venit pe lume fetița noastrăa, o minune de 4,2kg. Acum e totul atât de bine  şi frumos! Parcă nici nu s-ar fi întâmplat atâtea. Ne amintim doar clipele frumoase petrecute împreună şi aşteptăm clipa în care micuța va asculta şi va înţelege povestea de iubire a părinţilor ei.”

Sursa foto: 123rf.com