Megan Bound, care locuiește în Bucks County, Philadelphia, nu s-a simțit niciodată confortabil în pielea sa. Nici în copilărie și cu atât mai puțin la maturitate.

”Am crescut cu trei frați și o soră mai mică. Nu m-am simțit însă niciodată băiat. De când mă știu m-am simțit mai confortabil să-mi petrec vremea cu fetele.

Când aveam vreo 12 ani, m-am îmbrăcat în fată de Halloween. Îmi amintesc că mă simțeam foarte bine, ca și cum aceea era starea mea obișnuită. Apoi nu m-am mai gândit la asta.

Anii următori am tot probat hainele mamei, machiajul și oja de unghii”, povestește Megan.

În urmă cu șase ani, Megan nici nu știa ce înseamnă să fii transgender și nici ce să facă cu sentimentele sale reprimate. S-a informat, dar au urmat ani buni în care a făcut mari eforturi de a se accepta. În cele din urmă a acceptat că e altfel, inclusiv faptul că la un moment dat avea să înceapă transformarea sa din bărbat în femeie.

În urmă cu an a conștientizat pe deplin situația și atunci a început și transfomarea. A început terapia cu hormoni, dar a realizat că nu se va accpeta și iubi pe sine însăși niciodată complet dacă nu va face și alte schimbări. Iar o schimbare ce trebuia făcută ținea de greutate.

Greutatea sa, efectul nefericirii acumulate

Kilogramele în plus nu erau decât efectul anilor de nefericire și frustrări. Și era nevoie ca acestea să dispară. Toate.

La început, făcea eforturi să alerge pe bandă 1,6 kilometri. În scurt timp a ajuns să alerge câte 8 kilometri pe zi, 4 – 6 zile pe săptămână.

Și-a schimbat și alimentația, incluzând mai multă mâncare gătită acasă și preparate cât mai puțin procesate. Tranziția sa a început în septembrie 2017 și nu a spus nimănui despre schimbările prin care trecea.

Inițial nu i-a spus decât unui unchi adevărul, transgender și el. Treptat, însă, a început să vorbească cu tot mai multă lume, iar în noiembrie anul trecut a anunțat public că urma să devină femeie.

Nu a fost o decizie pe care membrii familiei să o accepte imediat, dar în timp s-au obișnuit cu ideea. S-au pierdut mai multe prietenii, pentru că nu toată lumea a putut înțelege decizia sa și felul în care se se schimba pe zi ce trece. ”Cei care nu mă puteau accepta pe mine, cea adevărată, probabil nici nu țineau la mine cu adevărat”, declară acum Megan.

Cât despre orientarea sa sexuală, Megan admite că inițial se simțea atrasă de femei, dar că în ultima vreme și bărbații îi par atractivi. În prezent se declară bisexuală.

Vezi și Transformarea incredibilă a unei tinere care a devenit bărbat. Și-a pierdut familia și prietenii, dar a câștigat o viață nouă

Citește și: