„O veste tristă pentru noi și pentru toți cei care îl cunoșteau! Camaradul nostru, caporalul clasa a II-a Ionuț Alfred Toncu, a murit în urma unui infarct la vârsta de doar 35 de ani. Era alături de noi din anul 2008 și tot din 2008 și până acum a lucrat la Batalionul 1 Instrucție Olt. Avea doi copii, doi băieți ce acum au rămas și fără părintele care le mai era aproape. Soția lui Ionuț, Cristina, a murit la nașterea celui de-al doilea fiu al lor în decembrie 2020.

Ionuț era după cum spuneau colegii un om cu o inimă bună, un om care își iubea copiii mai presus de orice și care ar fi făcut orice pentru ei și pentru a-i crește frumos. Era un camarad gata să ajute, era vecinul de încredere, fiul pe care te puteai bizui.

Durerea nu poate fi măsurată și nici nu poate fi ștearsă. Ce putem face este să încercăm să dăm o mână de ajutor familiei rămase în urmă și celor doi băieței.

Contul bancar în care se poate dona: RO98BRDE290SV92098602900, titular Victor Toncu tatăl lui Ionuț. Rămas bun, camarade!”, este anunțul publicat marți seara, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării naționale.

ionut-alfred-toncu-3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Destinul tragic al militarului român Alfred Toncu

Ionuț Alfred Toncu a fost condus marți pe ultimul drum, iar prietenii sunt încă în stare de șoc și au răspândit mesaje emoționante în social media. Toată lumea deplânge soarta celor doi copilași, de 2 și 4 ani, care au rămas orfani de ambii părinți.

„Ai grijă de copilașii tăi de acolo, din Rai. Nu am cuvinte, Ionuț Alfred, ce viață și ce soartă”, „Când lumea se sfârșește! Nu am putut trece peste această tragedie! De astăzi, 23 Aprilie 2023, Caporal Toncu Ionuț, încadrat la UM 01252, Caracal se va întâlni cu soția lui sus în ceruri. Soția a dat naștere la doi copii, iar la nașterea celui de-al doilea a murit. O tragedie fără cuvinte!

IONUȚ Toncu (Alfred) a murit în urma unui infarct. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, camaradul nostru! Nu te vom uita niciodată! Condoleanțe familiei!”, „Acum 2 ani de zile, mama acestor copii a încetat din viață, astăzi și tatăl lor. Nu-mi găsesc cuvintele! Te iubim atât de mult, Ionuț, și vom fi toată viața alături de copiii tăi!”, sunt doar câteva dintre mesajele care curg pe Facebook.

În decembrie 2020, Cristina Toncu, soția lui Ionuț, a murit după ce a născut al doilea copil, iar la momentul respectiv Alfred i-a acuzat pe medici de neglijență. Cristina a născut pe cale naturală, la spitalul Municipal din Caracal, dar nu a mai apucat să își țină băiețelul la piept. Au apărut hemoragii și complicații. Potrivit Observatornews.ro, femeia a murit în ambulanță, în drum spre Craiova.

Citește și: La 37 de ani, are 5 copii și 4 nepoți: „Sunt în mod constant luată drept mama nepoților mei, iar unii cred că sunt prietena sau sora fiicei mele”

Citește și: Doi frați s-au regăsit după 30 de ani cu ajutorul Poliției din Gorj. Cei doi fuseseră despărțiți pe când erau foarte mici, în urma divorțului părinților