În acest context, postarea pe Twitter a unei britanice, o femeie-pompier din Londra, a surprins pe toată lumea, fiind preluată de 20.000 de oameni. Concret, mesajul femeii a fost unul laudativ la adresa românilor și imigranților, în general.

„Aud deodată multe zgomote în faţa casei mele. Se pare că vecinii mei români îmi reparaseră gardul, care căzuse cu ceva timp în urmă.

Şi când am vrut să le dau bani sau bere, în semn de recunoştinţă, mi-au spus că e bine să faci lucruri frumoase fără să aştepţi nimic în schimb. Străinii ăştia băgăcioşi care vin aici şi repară garduri!”, a scris britanica, extrem de impresionată de gestul românilor.

”Ai naibii străini, cu prăjiturile lor bune!”

Fapta românilor, a căror identitate nu e cunoscută, a fost comentată în fel și chip pe rețeaua de socializare. Spre surprinderea celei care a făcut cunoscută fapta românilor, au existat doar trei comentarii rasiste.

”Superb! Ce oameni drăguți!”, a scris cineva. ”Cu adevărat minunat. Aproape că îmi dă speranță în această lume”, a scris altcineva. ”Numai să nu îi spună cineva lui Trump!”, a comentat ironic un alt internaut, făcând referire la faptul că președintele american a pus gând rău imigranților, chiar dacă el însuși provine din rândurile lor, la fel și soția sa.

”Românii sunt, de fapt, oameni buni, chiar dacă există și una, două excepții. Însă majoritatea celor pe care i-am întâlnit și cu care am făcut afaceri sunt oameni foarte drăguți și dornici să ajute”, a mai scris cineva.

”Locuim pe aceeași stradă de 25 de ani și două cupluri de tineri din România s-au mutat lângă noi. Ne-au adus prăjituri cu cremă făcute de ei! Singurii vecini care au făcut veodată așa ceva! Ai naibii străini, cu prăjiturile lor bune!”, a scris altcineva.

Printre cei care au comentat s-a aflat și un român, care a scris și el: ”Au făcut ce fac românii în general. Cu plăcere”.

Altcineva i-a sugerat britanicei să facă tot posibilul să-i răsplătească pentru fapta lor, la care aceasta a răspuns: „Au refuzat să primească, chiar dacă am insistat. Câteodată, dacă forţezi pe cineva să accepte un dar, importanţa acelui dar scade. Nu e întotdeauna cea mai bună idee. Ei pur şi simplu n-au dorit nimic.”

Vezi și Nepotul regelui Mihai, în vacanță în România. Iată pe unde s-a plimbat și ce poze și-a făcut

Citește și: